ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Draghi
Φωτο: ΑΠΕ

Ντράγκι: Αναγκαία έκτακτα μέτρα στήριξης για το υψηλό κόστος ενέργειας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την «απελευθέρωση»των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, προκειμένου να μην ενταθεί η επισιτιστική κρίση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, παρεμβαίνοντας στην Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, επικεντρώθηκε σήμερα στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις ευρύτατες συνέπειές του. 

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο να αποφευχθεί επισιτιστική κρίση πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, λόγω της τεράστιας ποσότητας σιτηρών που βρίσκεται εκεί», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «προκαλείται συνεχής αύξηση των τιμών με καταστροφικές συνέπειες σε διεθνή κλίμακα».  «Η προσπάθεια του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική», πρόσθεσε. 

Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ να μελετήσουν την δυνατότητα επιβολής ανώτατης τιμής σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι «το μέτρο αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού και να μειώσει την ροή χρημάτων προς την Μόσχα». 

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στον τομέα της ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψη της το ενδεχόμενο να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης, όπως το "Sure", τα οποία μας βοήθησαν  να εξέλθουμε από την δυσκολότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού». «Χρειάζεται ένα  νέο, παρεμφερές εργαλείο το οποίο να επικεντρωθεί, όμως, στην ενέργεια», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάριο Ντράγκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ομοσπονδία για να μην διχαστεί

Ο Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με διχασμό, υποτέλεια και αποβιομηχάνιση λόγω της διεθνούς αστάθειας και της στάσης των ΗΠΑ, κατά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα στο πανεπιστήμιο της Λουβέν.
Μάριο Ντράγκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Ντράγκι κατάλληλος για απεσταλμένος ΕΕ στην Ουκρανία

Ο Ιταλός υφυπουργός Τζοβαμπατίστα Φατσολάρι δήλωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι κατάλληλος για ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία, ενώ η Μελόνι τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ενιαία με τη Ρωσία.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Η AfD είναι ανθιταλικό κόμμα και θέλει απόσχιση του Νότιου Τιρόλου

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι καταγγέλλει πως το AfD προωθεί την απόσχιση του Νοτίου Τιρόλου από την Ιταλία και το χαρακτηρίζει «αντιιταλικό κόμμα». Αφορμή συνέδριο του AfD για τα 80 χρόνια της συμφωνίας Ιταλίας-Αυστρίας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Από κοινού προστασία ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικογενειών»

Ο Β. Κικίλιας στη 9η Τριμερή Υπουργών Ναυτιλίας τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη ναυτιλία επηρεάζουν άμεσα τις τιμές ενέργειας, προϊόντων και τροφίμων, υπογραμμίζοντας τη σημασία κοινής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και της οικονομίας.