ΓΔ: 2352.19 0.20% Τζίρος: 23.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:37
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία, μπροστά από την αμερικανική σημαία.

Τραμπ κατά Μελόνι μετά την κριτική της για ανάρτησή του για τον Πάπα

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε έκπληξη για τη δημοτικότητα της Μελόνι, δηλώνοντας απογοητευμένος από τη στάση της. Αντέδρασε έντονα στην κριτική της, κατηγορώντας την ότι αγνοεί τον κίνδυνο των πυρηνικών του Ιράν για την Ιταλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την Ιταλίδα πρωθυπουργό, δηλώνοντας στην εφημερίδα Corriere della Sera: «Η Μελόνι αρέσει στον κόσμο; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σοκαρισμένος, νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος».

Η τοποθέτησή του ήρθε μετά τη χθεσινή δήλωση της πρωθυπουργού της Ιταλίας, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» ανάρτηση του Τραμπ με αναφορά στον πάπα Λέοντα τον ΙΔ΄. Η αντίδραση αυτή φαίνεται να προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου.

«Είναι η Μελόνι η οποία είναι απαράδεκτη, διότι δεν την ενδιαφέρει αν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα και το ότι θα τίναζε στον αέρα την Ιταλία μέσα σε δυο λεπτά, αν είχε την δυνατότητα», πρόσθεσε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Σε νέα αναφορά του στον ποντίφικα, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ο Λέων «δεν καταλαβαίνει και δεν θα έπρεπε να μιλά για πόλεμο, διότι δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει». Ο Τραμπ κατέληξε λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνει ότι στο Ιράν, τον περασμένο μήνα δολοφόνησαν σαράντα δυο χιλιάδες διαδηλωτές και ότι η χώρα αποτελεί πυρηνική απειλή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ιταλία δεν μας στήριξε όταν τη χρειαζόμασταν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ιταλία δεν στήριξε τις ΗΠΑ όταν χρειάστηκαν βοήθεια, σχολιάζοντας την αποστολή ιταλικού ναρκαλιευτικού στα Στενά του Ορμούζ, ενώ εξετάζει μείωση Αμερικανών στρατιωτών σε ιταλικές βάσεις.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό-ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για τη στάση του στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους Καθολικούς. Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει τον πάπα στο Βατικανό για αποκλιμάκωση της έντασης.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο στις 6-8 Μαΐου σε Ιταλία και Βατικανό μετά τις εντάσεις με πάπα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφτεί τη Ρώμη για να ενισχύσει τους δεσμούς με Ιταλία και Βατικανό, με θέματα στη Μεσόγειο και τη στρατηγική συνεργασία, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πάπα Λέοντα ΙΔ' την Πέμπτη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από Ιταλία και Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία, επικρίνοντας τις δύο χώρες για την έλλειψη στήριξης στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.