ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλά δημόσια ως πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Βενεζουέλα: Έκκληση να μη δικαστεί ο Μαδούρο με επίκληση της ασυλίας του

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας ζήτησε από αμερικανό δικαστή να αναγνωρίσει την ασυλία του Νικολάς Μαδούρο ως αρχηγού κράτους και έλλειψη δικαιοδοσίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, τρεις εισαγγελείς θα ερευνήσουν θανάτους σε στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Σαάμπ, κάλεσε τον αμερικανό δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση ναρκοτρομοκρατίας κατά του Νικολάς Μαδούρο να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ στερούνται δικαιοδοσίας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο Μαδούρο απολαμβάνει ασυλίας από ποινική δίωξη λόγω της θέσης του ως αρχηγός κράτους.

Σύμφωνα με τον Σαάμπ, τρεις εισαγγελείς θα διερευνήσουν τους θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο και στη μεταφορά του στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής έφθασε στο Καράκας

Ο Τζον Μπάρετ, νέος επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, έφτασε σήμερα, σηματοδοτώντας πρόοδο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Καράκας μετά την ανατροπή Μαδούρο.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί κρατούμενοι σε εξέγερση φυλακής υψίστης ασφαλείας στη Βενεζουέλα

Πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξέγερση στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γιάρε, νότια του Καράκας, λόγω σύγκρουσης, σύμφωνα με το υπουργείο Σωφρονιστικών της Βενεζουέλας. Οι φυλακές της χώρας επικρίνονται για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Επιστροφή και απαίτηση άμεσων εκλογών στη Βενεζουέλα

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, δηλώνει αισιόδοξη για επιστροφή στην πατρίδα της πριν το 2026 και καλεί τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την πορεία προς δίκαιες εκλογές, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αναταραχή.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τζον Μπάρετ αναλαμβάνει επικεφαλής της αποστολής στη Βενεζουέλα

Ο Τζον Μπάρετ ορίστηκε νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βενεζουέλα, λίγους μήνες μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο. Οι ΗΠΑ και Βενεζουέλα αποκατέστησαν τις σχέσεις τους, χωρίς ακόμα πρέσβη.
Βενεζουέλα στρατιώτης πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αστυνομικά δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Καράκας

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, όπου πλήθος ζητούσε αυξήσεις μισθών. Η προσωρινή πρόεδρος υποσχέθηκε συνετή αύξηση μισθών μετά από χρόνια κρίσης.