ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
Ο Νικολάς Μαδούρο μιλά δημόσια ως πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Βενεζουέλα: Έκκληση να μη δικαστεί ο Μαδούρο με επίκληση της ασυλίας του

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας ζήτησε από αμερικανό δικαστή να αναγνωρίσει την ασυλία του Νικολάς Μαδούρο ως αρχηγού κράτους και έλλειψη δικαιοδοσίας των ΗΠΑ. Παράλληλα, τρεις εισαγγελείς θα ερευνήσουν θανάτους σε στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Σαάμπ, κάλεσε τον αμερικανό δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση ναρκοτρομοκρατίας κατά του Νικολάς Μαδούρο να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ στερούνται δικαιοδοσίας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο Μαδούρο απολαμβάνει ασυλίας από ποινική δίωξη λόγω της θέσης του ως αρχηγός κράτους.

Σύμφωνα με τον Σαάμπ, τρεις εισαγγελείς θα διερευνήσουν τους θανάτους που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο και στη μεταφορά του στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί στον νεότερο απολογισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό του Ιουνίου στη Βενεζουέλα ανήλθε σε 6.438 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα συντρίμμια σχεδόν δύο μήνες μετά τη τραγωδία.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο έφηβες, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στο Καράκας, με οχήματα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Η καταιγίδα έπληξε ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλημμύρες από βροχές αφήνουν τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο ανήλικες, και δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια στο Καράκας, μετά από τροπικές βροχές που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες και καταρρεύσεις τοίχων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αρχηγός φυλής νεκρός μετά από απαγωγή από αντάρτες

Νεκρός βρέθηκε ο αυτόχθονας ηγέτης Χούλιο Ροδρίγκες, που είχε απαχθεί στις 2 Ιουνίου από φερόμενους αντάρτες των FARC στη νότια Βενεζουέλα. Η PROVEA ζητά άμεση έρευνα και μέτρα προστασίας για τους αυτόχθονες.