ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ερείπια στη Γάζα
Κατεστραμμένα κτίρια και καπνός στη Λωρίδα της Γάζας, με θέα τη θάλασσα.

Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν τέμενος στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί έποικοι βανδάλισαν τέμενος στη Δυτική Όχθη, γράφοντας ρατσιστικά συνθήματα και βάζοντας φωτιά, σύμφωνα με το WAFA. Τα γκράφιτι περιείχαν προσβολές κατά του προφήτη Μωάμεθ στα εβραϊκά.

Ένταση επικρατεί στη Δυτική Όχθη μετά τον βανδαλισμό και τον εμπρησμό τεμένους από Ισραηλινούς εποίκους, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακραίοι έποικοι έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους του τεμένους σε χωριό στα βορειοδυτικά της περιοχής, νωρίς το πρωί.

Άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα γκράφιτι περιλάμβαναν προσβλητικές φράσεις στα εβραϊκά κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διερευνά το περιστατικό.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε παλαιστινιακά και ισραηλινά μέσα δείχνουν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο λατρείας.

Η βία στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει ενταθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που ξέσπασε μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Από τότε, τουλάχιστον 1.001 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και μαχητές, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη από ενέργειες του ισραηλινού στρατού και εποίκων, σύμφωνα με στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται συχνά ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας των εποίκων.

Την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 43 Ισραηλινοί, τόσο πολίτες όσο και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί από παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός καγκελάριος στο Τελ Αβίβ μετά την έκκληση για μεταρρυθμίσεις

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έφτασε στο Τελ Αβίβ για την πρώτη επίσκεψή του στο Ισραήλ, μετά από συνομιλίες στην Ιορδανία. Ζήτησε μεταρρυθμίσεις από τον Μαχμούντ Αμπάς και θα συναντηθεί με ισραηλινή ηγεσία.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Φιντάν: Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στη Γάζα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη δύναμη σταθεροποίησης στη Γάζα, με στόχο τον διαχωρισμό Ισραηλινών και Παλαιστινίων στα σύνορα, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Ντόχα στο Κατάρ.
Πλήθος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία Αιγύπτου, Κατάρ και άλλων για άνοιγμα Γάζας μόνο για έξοδο

Οκτώ μουσουλμανικές χώρες, ανάμεσά τους Αίγυπτος και Κατάρ, εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το άνοιγμα του περάσματος Ράφα από το Ισραήλ μόνο για έξοδο Παλαιστινίων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο, φοβούμενες μαζικές μετακινήσεις.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Νεκρός ηγέτης ένοπλης ομάδας με φερόμενη στήριξη Ισραήλ

Νεκρός ο Γιάσερ Αμπού Σαμπάμπ, αρχηγός ένοπλης ομάδας της Γάζας και γνωστός αντίπαλος της Χαμάς. Σύμφωνα με την ομάδα του, σκοτώθηκε σε συμπλοκή ενώ προσπαθούσε να επιλύσει διαφορά, διαψεύδοντας ότι ευθύνεται η Χαμάς.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός βομβαρδισμός στη Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί

Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το πλήγμα αποτέλεσε απάντηση σε εχθροπραξίες.