Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι δεν προτίθενται να σχολιάσουν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που φέρουν τον πρόεδρό τους να έχει προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για επικείμενη επίθεση, λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023. Την ημέρα εκείνη, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο ισραηλινό έδαφος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων, τα ΗΑΕ «δεν σχολιάζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ή εικασίες για τις συζητήσεις μεταξύ ηγετών». Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι «όταν αυτό είναι αναγκαίο, κάθε σχετική πληροφορία κοινοποιείτο και εξακολουθεί να κοινοποιείται μεταξύ των αρμόδιων θεσμών».
Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού διέψευσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Haaretz. Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο πρόεδρος των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, δεν ενημέρωσε τον Νετανιάχου περίπου 10 ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι δημοσιογραφικές αναφορές είναι λανθασμένες. Καμία προειδοποίηση δεν μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό από τα ΗΑΕ πριν από την 7η Οκτωβρίου. Αν υπήρχε κάποια σχετική πληροφορία, πέρασε μέσω των διαύλων (επικοινωνίας των υπηρεσιών) πληροφοριών των δύο χωρών».