ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Ιταλία: Απέλαση προέδρου παλαιστινιακού συνδέσμου από το Μιλάνο για ένα χρόνο

Η αστυνομία του Μιλάνου απαγόρευσε στον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιστινίων Ιταλίας, Μοχάμαντ Χανούν, να εισέλθει και να παραμείνει στην πόλη για ένα χρόνο και του ασκήθηκε δίωξη για υποκίνηση βίας.

Η αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο και παραμονή του Μοχάμαντ Χανούν, προέδρου του συνδέσμου Παλαιστινίων που διαμένουν στην Ιταλία, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης για διάστημα ενός έτους.

Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στον Χανούν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λινάτε, όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει σε κινητοποίηση υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του με την κατηγορία της υποκίνησης βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, η απαγόρευση σχετίζεται με διαδικτυακές δηλώσεις του Χανούν, όπου φέρεται να εκφράζει υποστήριξη σε ακραίες θέσεις, όπως ο "θάνατος των δωσίλογων" και "ο νόμος της ανταποδόσεως".

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενέργεια ως "προσωπική επίθεση" και υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να παρέχει όπλα με τα οποία αφανίζεται ο πληθυσμός της Γάζας". Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Χανούν επέστρεψε στη Γένοβα, όπου διαμένει μόνιμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Συλλυπητήρια στη Γαλλία για τον θάνατο στρατιώτη στο Ερμπίλ

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο Γάλλου στρατιώτη στο Ερμπίλ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως «αδικαιολόγητη επίθεση» και ευχόμενη ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ενώ τόνισε τη δέσμευση της Ιταλίας στη σταθερότητα της περιοχής.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθιστική διαμαρτυρία στον σταθμό Πίζας κατά μεταφοράς στρατιωτικού υλικού

Περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία χθες βράδυ στον σταθμό της Πίζας, επιδιώκοντας να εμποδίσουν τρένο με στρατιωτικό υλικό. Η κινητοποίηση προκάλεσε καθυστερήσεις στα δρομολόγια, χωρίς εντάσεις με την αστυνομία.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κροζέτο: Η Ιταλία ζητά διπλωματία και ασφαλή διέλευση στο Χορμούζ

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Κροζέτο, σε συνέντευξη, τόνισε πως το πολυμερές σύστημα καταρρέει και κυριαρχούν οι μεγάλες δυνάμεις, καλώντας σε επιστροφή στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.
Έκθεση τέχνης διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία επιστρέφει στη Biennale Βενετίας παρά τις αντιρρήσεις Ιταλίας

Η Biennale Τέχνης Βενετίας θα φιλοξενήσει φέτος και τη Ρωσία, με απόφαση του προέδρου της, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης. Αντιδρούν 22 Υπουργοί Πολιτισμού, ζητώντας αναθεώρηση της απόφασης.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε ιταλική βάση στην Αρμπίλ χωρίς τραυματίες, δηλώνει Ταγιάνι

Ιταλική στρατιωτική βάση στην Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν δέχτηκε επίθεση χωρίς τραυματισμούς, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ταγιάνι. Οι Ιταλοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν τις κουρδικές δυνάμεις στο πλαίσιο του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλική βάση στο Ιράκ δέχθηκε πυραυλική επίθεση, χωρίς τραυματίες

Σύμφωνα με τη La Repubblica, πύραυλος χτύπησε απόψε την ιταλική στρατιωτική βάση στο Ερμπίλ του Ιράκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Ιταλοί στρατιώτες είναι καλά, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.