ΓΔ: 2166.84 -0.55% Τζίρος: 14.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:42
Σημαία της Συρίας
Η ελεύθερη σημαία της Συρίας κυματίζει δυναμικά μπροστά σε καθαρό γαλάζιο ουρανό.

Η Συρία υπογράφει συμφωνία για διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο με την ισπανική Medusa

Οι νέοι ηγέτες της χώρας, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και τη βελτίωση των υποδομών επικοινωνιών.

Το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών της Συρίας υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη του πρώτου διεθνούς υποθαλάσσιου καλωδίου της χώρας με το σύστημα Medusa με έδρα τη Βαρκελώνη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να συνδέει 12 χώρες στη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ευρώπη (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο από την Ευρώπη, καθώς και Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη και Αίγυπτο στην Αφρική) και θα χρησιμεύσει ως διάδρομος επικοινωνίας μεταξύ της Μεσογείου Θάλασσας, του Ατλαντικού Ωκεανού και της Ερυθράς Θάλασσας.

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία εμφυλίου πολέμου και δυτικών κυρώσεων, η Συρία υποφέρει από σοβαρές δυσκολίες στις υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες βασίζονται σε ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αντί για ασύρματα δίκτυα για να εκτελούν ακόμη και βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες.

Οι νέοι ηγέτες της χώρας, οι οποίοι ανήλθαν στην εξουσία μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και τη βελτίωση των υποδομών επικοινωνιών.

Τον Ιούνιο, Σύροι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση βρισκόταν σε συνομιλίες με τις περιφερειακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Zain, Etisalat, STC και την Ooredoo του Κατάρ για ένα έργο αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση του εθνικού δικτύου επικοινωνιών οπτικών ινών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Σε εξέλιξη οι έρευνες για αδήλωτα χημικά όπλα στη Συρία

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Απόφαση 2118 (2013) και τόνισε ότι παραμένουν ερωτήματα για το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για πάνω από 100 μη δηλωμένες εγκαταστάσεις.
Κούρδοι στρατιώτες σε ταράτσα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Κούρδος διοικητής αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας

Ο Σεπάν Χάμο, ανώτατος διοικητής των Κούρδων, τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, βάσει συμφωνίας μεταξύ συριακού κράτους και Κούρδων. Θα έχει ευθύνη για τις κουρδικές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δαμασκού.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Ισχυρό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης η στήριξη στην Κύπρο

Ο Αντόνιο Κόστα τόνισε ότι η Ρωσία ωφελείται από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή λόγω ανόδου των ενεργειακών τιμών και μείωσης στήριξης στην Ουκρανία. Καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν και ανέδειξε τη σημασία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία καταγγέλλει πυρά της Χεζμπολά από τον Λίβανο σε έδαφός της

Οι συριακές αρχές κατήγγειλαν ότι η Χεζμπολά έπληξε με πυροβολικό συριακές θέσεις κοντά στη Σεργάγια, στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ αναφέρθηκαν ενισχύσεις της Χεζμπολά στην περιοχή και συνεχίζεται η παρακολούθηση της κατάστασης.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζαχαριάδης: Τέτοια υπερήφανη ηγεσία χρειάζονται Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επαινεί τη στάση της Ισπανίας στον πόλεμο του Ιράν, τονίζοντας πως τέτοιες ηγεσίες χρειάζονται η Ελλάδα και η Ευρώπη, και αναφέρει ότι η Ισπανία υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.