ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:05
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 5 Ρουμάνοι μαστροποί για 3-7 έτη

Πέντε Ρουμάνοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 έως 7 ετών στη Μασσαλία για εξώθηση σε πορνεία 50 νεαρών γυναικών σε γαλλικά διαμερίσματα, ενώ αθωώθηκαν για εμπορία ανθρώπων. Το τρίτο μέλος της ηγετικής τριάδας διαφεύγει.

Σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 7 έτη καταδικάστηκαν στη Μασσαλία πέντε Ρουμάνοι, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για εξώθηση σε πορνεία περίπου 50 νεαρών γυναικών από τη Ρουμανία, κατά το διάστημα 2020-2022, σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Γαλλία.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη μαστροπεία, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, αθωώθηκαν για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Δύο από τους άνδρες, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 και 7 ετών αντίστοιχα, ανήκαν στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος, το οποίο είχε βάση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Από εκεί διαχειρίζονταν την εκμετάλλευση των γυναικών, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονταν από τον νομό Πράχοβα της Ρουμανίας. Το τρίτο ηγετικό μέλος του κυκλώματος παραμένει ασύλληπτο.

Εκτός από τους πέντε Ρουμάνους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πατέρας και γιος, καταδικάστηκε και ένας Μαρσεγέζος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «ο γαλλικός κρίκος» του δικτύου. Σε αυτόν επιβλήθηκε φυλάκιση τεσσάρων ετών και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη συνδρομή του στους μαστροπούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ρουμανικές και ισπανικές αρχές και αποκάλυψε ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του «αγαπητικού». Ο δράστης προσποιούνταν τον ερωτευμένο για να πείσει τη σύντροφό του να εκπορνευτεί, επικαλούμενος ξαφνικές οικονομικές δυσκολίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα θύματα, μια 22χρονη: «Στο Βουκουρέστι φημολογείται πως κοπέλες εκπορνεύονται και δίνουν όλα τους τα χρήματα σε άνδρες, πιστεύοντας ότι δημιουργούν οικογένεια με τον μαστροπό τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυραμίδα Λούβρου Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ομολόγησαν εν μέρει οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Λούβρο

Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Λούβρο ως ύποπτοι ότι ανήκουν στο ζευγάρι που εισέβαλε στην αίθουσα Απόλλων και έκλεψε κοσμήματα αξίας. Έχουν εν μέρει παραδεχτεί ενοχή, ενώ συνολικά τέσσερα άτομα συμμετείχαν.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα εντοπίσουμε τα έργα του Λούβρου και οι δράστες θα τιμωρηθούν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε μέσω Χ πως τα έργα που εκλάπησαν από το Λούβρο θα βρεθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι το διάδημα της Ευγενίας και δύο περιδέραια.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη πρώην δημάρχου Βουκουρεστίου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 74χρονος πρώην δήμαρχος Βουκουρεστίου, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος από τη Ρουμανία, για εκτέλεση ποινής που αφορά εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος. Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή δύο κληρικοί και συνεργοί για κύκλωμα ναρκωτικών - μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών. Ανάμεσά τους γνωστός κληρικός, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να έχει 52χρονη που αναμένεται να απολογηθεί αύριο.