ΓΔ: 2058.02 -2.07% Τζίρος: 243.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
Σημαίες κρατών έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Ισραηλινός πρέσβης: Επονείδιστη η άποψη της Χάγης για την UNRWA

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής Ντάνι Ντανόν χαρακτήρισε «επονείδιστη» τη γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ για την UNRWA, κατηγορώντας τον οργανισμό για στήριξη της Χαμάς. Το δικαστήριο ζητά στήριξη της Ισραήλ στις προσπάθειες αρωγής.

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντανόν, χαρακτήρισε ως «επονείδιστη» τη συμβουλευτική γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ σχετικά με την UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Ντανόν, «επιρρίπτουν την ευθύνη στο Ισραήλ για το ότι δεν συνεργάζεται με όργανα του ΟΗΕ... Θα πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους. Αυτά τα όργανα έγιναν βάση αναπαραγωγής για τρομοκράτες. Πάρτε για παράδειγμα την UNRWA... έναν οργανισμό που υποστήριξε τη Χαμάς για χρόνια».

Το πάνελ των 11 δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου ανακοίνωσε σήμερα πως το Ισραήλ οφείλει να στηρίζει τις προσπάθειες αρωγής που παρέχουν τα Ηνωμένα Έθνη στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για Ιράν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως για να εξετάσει τα ιρανικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου και τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προωθείται προσχέδιο απόφασης από ομάδα κρατών.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μπαχρέιν ζητά άδεια χρήσης βίας για ασφάλεια στο Χορμούζ από ΟΗΕ

Το ΣΑ του ΟΗΕ συζητά προσχέδιο του Μπαχρέιν που ζητά τη χρήση «όλων των αναγκαίων μέσων» για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στο Στενό Χορμούζ και καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις σε πλοία, απειλώντας με κυρώσεις.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Οι χώρες του Κόλπου ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα ιρανικά πλήγματα

Οι χώρες του Κόλπου ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ λόγω ιρανικών πληγμάτων σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές, τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή ασφάλεια.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κυπριακό και Μ. Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Κροζέτο ζητά ενίσχυση του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

Ο Γκουίντο Κροζέτο ζήτησε ενίσχυση του ρόλου του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ, τονίζοντας ότι ο ΟΗΕ πρέπει να εγγυηθεί την ελεύθερη διέλευση ενέργειας, αποφεύγοντας πολεμικές ναυτικές αποστολές.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο ΓΓ του ΟΗΕ στηρίζει διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στη Βηρυτό ότι πρέπει να βρεθεί διπλωματική λύση για τον πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολά στον Λίβανο, ζητώντας άμεση αποκλιμάκωση, καθώς οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.