ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ

Ευρώπη και Κίεβο καταρτίζουν 12 σημεία για το τέλος του πολέμου

Ευρωπαϊκές χώρες και το Κίεβο προετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με συμβούλιο υπό τον Τραμπ. Η Ουκρανία θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, πόρους αποκατάστασης και προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με το Κίεβο ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το σχέδιο βασίζεται στις τρέχουσες γραμμές του μετώπου και προβλέπει τη δημιουργία συμβουλίου υπό την προεδρία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θα επιβλέπει την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ουκρανία θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας καθώς και πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο πόλεμος.

Παράλληλα, η πρόταση περιλαμβάνει πρόβλεψη για την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη και Κίεβο καταρτίζουν 12 σημεία για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκές χώρες και η Ουκρανία εξετάζουν πρόταση 12 σημείων για παύση του πολέμου στις τωρινές γραμμές, με ειρηνευτικό συμβούλιο υπό τον Τραμπ. Οι Ευρωπαίοι ζητούν άμεση κατάπαυση πυρός, ενώ η Ρωσία πιέζει για έδαφος ως αντάλλαγμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. Επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη να μην επεκταθούν οι συγκρούσεις, αναφερόμενος στο drone στη Λευκάδα.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Αναγκαία η δυναμική επανενεργοποίηση της G7 για πίεση στη Μόσχα

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία της επανακινητοποίησης της G7 για την ενίσχυση της πίεσης και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας τη σαφή σύγκλιση απόψεων και τα ξεκάθαρα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη φετινή Σύνοδο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Σύνοδος Εβιάν στη σκιά πολέμου και αβεβαιότητας Τραμπ

Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές με τον Τραμπ για τη Μέση Ανατολή και Ουκρανία στη σύνοδο της G7 στο Εβιάν, με ατζέντα που περιλαμβάνει ανισότητες, ψηφιακή πολιτική και εμπορικές εντάσεις.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη ένταξης Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ από Σκανδιναβία και Βαλτικές χώρες

Οι ηγέτες οκτώ σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών, σε σύνοδο στο Ταλίν με τον Ζελένσκι, υποστήριξαν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, τονίζοντας τον ρόλο της χώρας στην ευρωατλαντική ασφάλεια.