ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Τρεις τραυματίες στη Χερσώνα, διακοπή ρεύματος στην Τσερνίχιβ από ρωσικές επιθέσεις

Τρεις τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις με drones στη Χερσώνα, ενώ στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ πολλοί έμειναν χωρίς ρεύμα. Ζημιές σε κατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εταιρεία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Τρεις τραυματίες καταγράφηκαν στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, ύστερα από ρωσικές επιθέσεις με drones, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη. Παράλληλα, στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω βομβαρδισμών σε ενεργειακές υποδομές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν, οι επιθέσεις στη Χερσώνα προκάλεσαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές. Ζημιές υπέστησαν κτίρια κατοικιών, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και μια εταιρεία.

Στην ανατολική Ουκρανία, στο Χάρκοβο, έντεκα άνθρωποι ανέπτυξαν οξεία διαταραχή άγχους μετά από ρωσική επίθεση με βόμβες ολίσθησης, όπως ανέφερε το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην επαρχία Τσερνίχιβ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ενεργειακές υποδομές έχουν προκαλέσει πλήρη διακοπή ρεύματος στην πόλη Τσερνίχιβ και στο βόρειο τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι ομάδες αποκατάστασης δεν μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες λόγω του κινδύνου νέων επιθέσεων με drones. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι "στέλνει drones πάνω από τις πληγείσες υποδομές για να παρεμποδίζει τα έργα επισκευής και σκοπίμως να παρατείνει την ανθρωπιστική κρίση".

Ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Τσερνίχιβ, Ολεξάντρ Λομάκο, ανέφερε ότι η Μόσχα επιχειρεί να στερήσει ηλεκτροδότηση και θέρμανση από τους κατοίκους της πόλης ενόψει του χειμώνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη φονικότερη επίθεσή της το 2024 στο Κίεβο και άλλες πόλεις, με 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από drones και πυραύλους. Πύρινοι καπνοί σκέπασαν το Κίεβο, ενώ η Μόσχα μιλά για πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανοί κατέρριψαν ιρανικά drones σε πολλές χώρες

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε πως ουκρανικές μονάδες στη Μέση Ανατολή κατέρριψαν ιρανικά drones σε πολλές χώρες, στο πλαίσιο αποστολής που ενίσχυσε τα τοπικά αντιαεροπορικά συστήματα, διαψεύδοντας ότι ήταν άσκηση.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική επίθεση με σχεδόν 500 drones και πυραύλους

Η Ρωσία εκτόξευσε σχεδόν 500 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, ως απάντηση στις προτάσεις για πασχαλινή εκεχειρία, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς σε Μπούτσα, Ζίτομιρ και Χάρκοβο σύμφωνα με τις αρχές.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία

Δύο ουκρανικά drones μπήκαν κατά λάθος στον εναέριο χώρο Εσθονίας και Λετονίας μέσω Ρωσίας. Το ένα έπεσε σε εργοστάσιο στην Εσθονία, το άλλο συνετρίβη, ενώ οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά με ουκρανική επίθεση κατά ρωσικών στόχων.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 1 νεκρός, 13 τραυματίες από ουκρανικά πλήγματα στην Κουρσκ

Ένας νεκρός και 13 τραυματίες είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων ουκρανικών drones στην περιφέρεια Κουρσκ. Σύμφωνα με τις αρχές, στόχος ήταν γεωργική επιχείρηση, ενώ τα περιστατικά σημειώθηκαν με διαφορά μιας ώρας.