ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Τρεις τραυματίες στη Χερσώνα, διακοπή ρεύματος στην Τσερνίχιβ από ρωσικές επιθέσεις

Τρεις τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις με drones στη Χερσώνα, ενώ στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ πολλοί έμειναν χωρίς ρεύμα. Ζημιές σε κατοικίες, εκπαιδευτικό ίδρυμα και εταιρεία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Τρεις τραυματίες καταγράφηκαν στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, ύστερα από ρωσικές επιθέσεις με drones, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη. Παράλληλα, στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω βομβαρδισμών σε ενεργειακές υποδομές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν, οι επιθέσεις στη Χερσώνα προκάλεσαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές. Ζημιές υπέστησαν κτίρια κατοικιών, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και μια εταιρεία.

Στην ανατολική Ουκρανία, στο Χάρκοβο, έντεκα άνθρωποι ανέπτυξαν οξεία διαταραχή άγχους μετά από ρωσική επίθεση με βόμβες ολίσθησης, όπως ανέφερε το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην επαρχία Τσερνίχιβ, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ενεργειακές υποδομές έχουν προκαλέσει πλήρη διακοπή ρεύματος στην πόλη Τσερνίχιβ και στο βόρειο τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι ομάδες αποκατάστασης δεν μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες λόγω του κινδύνου νέων επιθέσεων με drones. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι "στέλνει drones πάνω από τις πληγείσες υποδομές για να παρεμποδίζει τα έργα επισκευής και σκοπίμως να παρατείνει την ανθρωπιστική κρίση".

Ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Τσερνίχιβ, Ολεξάντρ Λομάκο, ανέφερε ότι η Μόσχα επιχειρεί να στερήσει ηλεκτροδότηση και θέρμανση από τους κατοίκους της πόλης ενόψει του χειμώνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Λυπούμαστε για την πιθανή εκτροπή των drones μας στη Λιθουανία

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε λύπη για πιθανή εκτροπή drones στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πιθανότατα λόγω ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου, και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, δεσμευόμενο να συνεργαστεί με τη Λιθουανία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 11 νεκροί από τη μεγάλη ρωσική επίθεση, λέει ο Ζελένσκι

Η Ρωσία εξαπέλυσε 70 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας, πλήττοντας τον ενεργειακό τομέα και προκαλώντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη για αντιαεροπορική άμυνα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός πλήττει πολιτικές υποδομές με εντολή Πούτιν

Ρωσικά drones επιτέθηκαν στο Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας δύο, ενώ δύο νεκροί αναφέρθηκαν και σε επίθεση στο Χάρκοβο. Κλειστές παραμένουν αρκετές γέφυρες του Δνείπερου στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο, αυξάνεται το κόστος πολέμου

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους στο Κίεβο προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και δύο γυναίκες, και ζημιές σε ενεργειακές υποδομές. Ο Ζελένσκι τόνισε πως στόχος ήταν η ενεργειακή υποδομή της χώρας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματισμένοι από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ, νότια Ρωσία. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν πλέον σβήσει, σύμφωνα με τις αρχές.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια για drones και πυραύλους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους, αλλιώς θα υπάρξουν ελλείψεις από τις αρχές του επόμενου έτους. Κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει την εκταμίευση του δανείου.