ΓΔ: 2016.36 1.06% Τζίρος: 135.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:33
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Εικόνα που απεικονίζει τη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω των σημαίων.

Μεντβέντεφ: Κίνδυνος για όλους από τους Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η αποστολή Τόμαχοκ στην Ουκρανία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, κυρίως για τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς η Ρωσία ίσως απαντήσει με πυρηνικά λόγω της αδυναμίας διάκρισης των πυραύλων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε ότι η αποστολή αμερικανικών πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία ενέχει σοβαρούς κινδύνους, ιδιαίτερα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς μεταξύ των πυραύλων Τόμαχοκ με πυρηνικές κεφαλές και εκείνων με συμβατικές, μετά την εκτόξευσή τους.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ανέφερε: "Πώς θα πρέπει να απαντήσει η Ρωσία; Ακριβώς!", αφήνοντας να εννοηθεί, σύμφωνα με το Reuters, ότι η απάντηση της Μόσχας ενδέχεται να περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ρεαλιστικές οι προσδοκίες μου για τους Tomahawk

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως παραμένει ρεαλιστής για την παράδοση πυραύλων Tomahawk από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ πως η Ουάσινγκτον αποφεύγει ενέργειες που θα κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απειλή για αποστολή Τόμαχοκ στην Ουκρανία κατά Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί πως αν δεν τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σκοπεύει να απειλήσει τον Πούτιν στέλνοντας πυραύλους Τόμαχοκ, ενώ εξετάζει και την πώλησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες για τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ρωσία και Κίνα δοκιμάζουν πυρηνικά, αλλά το κρύβουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως Ρωσία και Κίνα κάνουν πυρηνικές δοκιμές χωρίς να το παραδέχονται, αφήνοντας αόριστα υπονοούμενα. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πραγματοποιήσουν κι αυτές αντίστοιχες δοκιμές, όπως και άλλες χώρες.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.