ΓΔ: 2098.05 0.69% Τζίρος: 279.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ιταλικό ποδόσφαιρο αγώνας
Στιγμιότυπο από ιταλικό αγώνα ποδοσφαίρου με παίκτες και θεατές στο στάδιο.

Κριστάντε: «Θέλουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας»

Ο Μπράιαν Κριστάντε ελπίζει ότι η συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς θα γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα Ιταλία-Ισραήλ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μόλις 4.000 από τα 25.000 εισιτήρια, ενώ αναμένονται διαδηλώσεις στο Ούντινε.

Ο Ιταλός μέσος Μπράιαν Κριστάντε εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, θα συμβάλει στη δημιουργία κατάμεστου γηπέδου για τον προσεχή προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Ιταλίας και Ισραήλ.

Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ούντινε, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ο αριθμός των φιλάθλων εντός του Σταδίου Φρίουλι θα είναι περιορισμένος, καθώς μεγάλες ομάδες φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πόλη.

Σύμφωνα με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου είχαν διατεθεί μόλις 4.000 εισιτήρια, σε ένα στάδιο χωρητικότητας άνω των 25.000 θέσεων.

Το Ισραήλ και η Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατούμενους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

«Είμαστε όλοι εξαιρετικά χαρούμενοι με αυτά τα νέα που βγήκαν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Κριστάντε στους δημοσιογράφους. «Ήταν αυτό που όλοι θέλαμε και ελπίζουμε ότι στο Ούντινε το γήπεδο θα είναι γεμάτο, γιατί χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας να μας δώσουν αυτή την επιπλέον ώθηση, αυτό το κάτι παραπάνω που έρχεται όταν το γήπεδο είναι κατάμεστο και μας υποστηρίζει, όπως πάντα».

Περισσότεροι από 67.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα, η οποία ξεκίνησε μετά την εισβολή μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς σε ισραηλινές πόλεις και σε μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου 2023. Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και 251 όμηροι συνελήφθησαν.

Η Ιταλία είχε αντιμετωπίσει το Ισραήλ στο Ούντινε και τον περασμένο Οκτώβριο, με μόλις 11.700 θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα του Nations League, γεγονός που αποδίδεται στις διαμαρτυρίες, τα μποϊκοτάζ και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Ένα χρόνο αργότερα, η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με γενικές απεργίες και μεγάλες φιλο-παλαιστινιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Σημειώνονται συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας σε πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αυξάνοντας περαιτέρω την ένταση γύρω από τον αγώνα.

Στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων στο ουδέτερο γήπεδο του Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας τον Σεπτέμβριο, η Ιταλία επικράτησε του Ισραήλ με 5-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λίγοι Ιταλοί φίλαθλοι που βρέθηκαν εκεί γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ισραηλινού εθνικού ύμνου.

Πριν τον αγώνα στην Ιταλία, το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία στο Όσλο το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ενώ η Ιταλία θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Εσθονία. Η Νορβηγία βρίσκεται στην κορυφή του 1ου Ομίλου με 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες, ενώ η Ιταλία ακολουθεί με 9 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, όσους και το Ισραήλ που όμως έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς «μείζον διπλωματικό επίτευγμα» και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει την εφαρμογή της. Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ετοιμότητα της Ιταλίας για αποστολή δυνάμεων αν χρειαστεί.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί μέλη της αποστολής για τη Γάζα υπό προσωρινή κράτηση, λέει ο Ταϊάνι

Η ιταλική πρεσβεία και το προξενείο παρακολουθούν την κράτηση δέκα Ιταλών από το Ισραήλ, ενώ θα παρασχεθεί προξενική βοήθεια και ζητείται η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ως την απέλαση, σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Ταγιάνι.
Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη και ανάσα για τη Σασουόλο στην Ιταλία

Η Σασουόλο πέτυχε τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, επικρατώντας εκτός έδρας της Βερόνα με 1-0 στην έναρξη της 6ης αγωνιστικής. Το γκολ σημείωσε ο Πιναμόντι στο 71', σκοράροντας σε ριμπάουντ μετά από απόκρουση σε πέναλτι.