ΓΔ: 2206.9 -0.18% Τζίρος: 128.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:42
Ουρανοξύστες Νέας Ζηλανδίας
Φώτο: Η πόλη του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία. Credits: Shutterstock

Η Νέα Ζηλανδία επιτρέπει και πάλι την αγορά ακινήτων από πλούσιους αλλοδαπούς

Η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει την απαγόρευση αγοράς ακινήτων από ξένους, επιτρέποντας σε όσους επενδύουν άνω των 5 εκατ. δολ. Ν. Ζηλανδίας να αποκτούν ή να κατασκευάζουν κατοικία.

Η Νέα Ζηλανδία θα επιτρέψει και πάλι σε πλούσιους αλλοδαπούς να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα, ακυρώνοντας εν μέρει απαγόρευση που αποσκοπούσε να φρενάρει την άνοδο των τιμών των ακινήτων στην επικράτειά της, σύμφωνα με νέους κανονισμούς που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα.

Οι ξένοι που επενδύουν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ) στη χώρα σε περίοδο τριών ετών θα μπορούν να αγοράσουν ή να κατασκευάσουν ένα σπίτι. Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ ως το τέλος του έτους.

Η απαγόρευση, που είχε τεθεί σε ισχύ το 2018 από την κεντροαριστερή κυβέρνηση της πρώην πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν, είχε στόχο να περιοριστεί η άνοδος των τιμών των ακινήτων στη χώρα αυτή του Νοτίου Ειρηνικού. Η άνοδος αυτή των τιμών είχε αποδοθεί τότε σε επίπεδα ρεκόρ μετανάστευσης και σε έλλειψη στέγης.

Οι τιμές των ακινήτων έπεσαν τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά η προσφορά στέγης παραμένει περιορισμένη και η πρόσβαση στην ιδιοκτησία παραμένει εκτός των δυνατοτήτων πολλών Νεοζηλανδών.

Η Νέα Ζηλανδία έχει γίνει λόγω της απομονωμένης θέσης της δημοφιλής μεταξύ ορισμένων πολύ πλούσιων αλλοδαπών που αναζητούν ηρεμία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έργα στο Ελληνικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LAMDA: Αυξημένο ενδιαφέρον για κατοικίες στο The Ellinikon από 110 χώρες

Το 55% των αγοραστών του The Ellinikon είναι Έλληνες και το 45% διεθνείς, από 110 χώρες, με 22% ομογενείς κυρίως από ΗΠΑ και Αυστραλία. Ισχυρή προβολή εξασφάλισαν τα roadshow και η παρουσίαση στο Property Congress 2025 στο Περθ.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία ο Φορέας Απόκτησης Ακινήτων, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και έτσι ξεκινά η τελική φάση για την επιλογή Αναδόχου και τη λειτουργία του Φορέα.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δημοσίευσε την προκήρυξη για δεσμευτικές προσφορές στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, που θα στηρίξει ευάλωτους οφειλέτες και την κύρια κατοικία τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή δυναμική στην αγορά ακινήτων παρά τη μείωση των ξένων επενδύσεων

Παρά τη μείωση των ξένων επενδύσεων στην εγχώρια αγορά ακινήτων το 2025 η δυναμική της αγοράς παρέμεινε ισχυρή με άνοδο τιμών και ζωηρή ζήτηση. Κατοικία και ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στο επίκεντρο.