ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
Η πόλη της Τεχεράνης με την ιρανική σημαία και τον Πύργο Μιλάντ στο φόντο.

Πιθανή η επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ αν βοηθήσει η Μόσχα λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη θεωρεί πιθανή την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμά του και ελπίζει στη συμβολή της Ρωσίας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μετά από συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του.

Το Ιράν πιστεύει πως η επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας είναι πιθανή και ελπίζει πως η Ρωσία θα διαδραματίσει έναν ρόλο στη συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγτσί, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αραγτσί πρόσθεσε πως το Ιράν έχει σημειώσει τη σοβαρότητα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των συνομιλιών για τη συμφωνία, που έλαβαν χώρα στο Ομάν την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν ρόλο στις συνομιλίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρόθυμη να βοηθήσει τον Τραμπ να μιλήσει με το Ιράν για τα πυρηνικά

Ο Τραμπ αποκατέστησε τον περασμένο μήνα την εκστρατεία του για «μέγιστη πίεση» κατά του Ιράν, που περιλαμβάνει τις προσπάθειες για μείωση των πετρελαϊκών του εξαγωγών σε μηδενικά επίπεδα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ζητά εκ νέου κατάπαυση πυρός στον Περσικό Κόλπο

Η Ρωσία ζητά άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο, κυρίως των αμερικανοϊσραηλινών επιθέσεων κατά του Ιράν, και δηλώνει πρόθυμη, μαζί με άλλες χώρες, να διαμεσολαβήσει για διπλωματική λύση.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καταδικάζει δολοφονία Ιρανών ηγετών μετά από πλήγματα

Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη «δολοφονία» Ιρανών ηγετών σε αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη. Η Ρωσία ζητά εκεχειρία και συνομιλίες, επικρίνοντας σφοδρά τις επιθέσεις.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Rosatom: Χωρίς μεταβολές στα επίπεδα ραδιενέργειας στο Ιράν μετά τα πλήγματα

Ο επικεφαλής της Rosatom δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκαν αυξήσεις ραδιενέργειας μετά τα πλήγματα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως μετέδωσε το RIA. Το Ιράν διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού.