ΓΔ: 2107.17 0.37% Τζίρος: 140.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:40
Φώτο: Shutterstock

Σεντένο: Θα εξεταστεί νέα γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊού στο Eurogroup

Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ακόμα περισσότερο η εξάπλωση του κορονοϊού και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί θα αναζητήσει το Eurogroup, σύμφωνα με τον Μάριο Σεντένο.

«Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού ως μέρος της συντονισμένης αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από εντολή των ηγετών την περασμένη εβδομάδα», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, προσθέτοντας ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τρίτη και ώρα 18.30.

Σημειώνεται ότι με θετικό τρόπο σχολίασε ο Μάριο Σεντένο τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup, σε Tweet του, σχολίασε:

«Χαιρετίζω τις σημαντικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας με συντονισμένη δράση. Οι χώρες παίρνουν δύσκολες αποφάσεις και διερευνάμε τρόπους για να επιταχύνουμε μια κοινή πολιτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα νέο, μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αξίας έως 750 δισ. ευρώ, την πιο αποφασιστική παρέμβασή της από την έναρξη της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψηφιότητα για την προεδρία του Eurogroup κατέθεσε ο Κ. Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπέβαλε επίσημα υποψηφιότητα για την προεδρία του Eurogroup, τονίζοντας την ανάγκη ενιαίας στρατηγικής και συντονισμένης δράσης στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες, συστημικές προκλήσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Τιμητική αλλά πρόωρη η συζήτηση για Eurogroup

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης χαρακτηρίζει πρόωρη τη δημόσια συζήτηση για τη διαδοχή στο Eurogroup, τονίζοντας ότι οι επίσημες επαφές δεν έχουν αρχίσει και ότι κάθε συζήτηση θα γίνει θεσμικά, εντός ΕΛΚ και ΕΕ.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μ. Κεραυνός προσωρινός πρόεδρος του Eurogroup μετά την παραίτηση Ντόναχιου

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup και Υπουργού Οικονομικών Ιρλανδίας υπέβαλε ο Πασκάλ Ντόναχιου, καθώς αναλαμβάνει διευθυντική θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα. Προσωρινά προεδρεύει ο Μ. Κεραυνός.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα προχωρά, όμως χρειάζεται συνέχεια και επιτάχυνση

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μεγάλη Επιστροφή», ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικές κατακτήσεις, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανοιχτές εκκρεμότητες και προκλήσεις.