ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: Shutterstock

Σεντένο: Θα εξεταστεί νέα γραμμή άμυνας κατά του κορονοϊού στο Eurogroup

Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ακόμα περισσότερο η εξάπλωση του κορονοϊού και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί θα αναζητήσει το Eurogroup, σύμφωνα με τον Μάριο Σεντένο.

«Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού ως μέρος της συντονισμένης αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από εντολή των ηγετών την περασμένη εβδομάδα», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, προσθέτοντας ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τρίτη και ώρα 18.30.

Σημειώνεται ότι με θετικό τρόπο σχολίασε ο Μάριο Σεντένο τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup, σε Tweet του, σχολίασε:

«Χαιρετίζω τις σημαντικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για την καταπολέμηση της πανδημίας με συντονισμένη δράση. Οι χώρες παίρνουν δύσκολες αποφάσεις και διερευνάμε τρόπους για να επιταχύνουμε μια κοινή πολιτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να ενεργοποιήσει ένα νέο, μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αξίας έως 750 δισ. ευρώ, την πιο αποφασιστική παρέμβασή της από την έναρξη της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα η επιστροφή σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προήδρευσε για πρώτη φορά στο Eurogroup, εκφράζοντας ανυπομονησία για συνεργασία στις κοινές προκλήσεις. Αναφέρθηκε στην ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ και τη συζήτηση για την ενίσχυση της ευρωζώνης.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ ζητά η Ευρώπη

Γαλλία και Γερμανία εμφανίστηκαν ενωμένες και αποφασισμένες στο Eurogroup, απαντώντας στις απειλές Τραμπ για δασμούς. Οι υπουργοί Οικονομικών τόνισαν τη σημασία στενού συντονισμού και ευρωπαϊκής ενότητας.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ενιαία απάντηση της ΕΕ στις απειλές Τραμπ ζητούν Γαλλία και Πορτογαλία

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πριν από το Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέφρασαν ανησυχία για απειλές Τραμπ περί υψηλότερων δασμών λόγω Γροιλανδίας. Λεσκίρ και Σαρμέντο ζήτησαν ισχυρή, ενιαία αντίδραση, ενώ ο Χάινεν χαρακτήρισε τις απειλές «ανεύθυνες».
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης στο Eurogroup: Ενότητα και συντονισμός σε γεωπολιτική αβεβαιότητα

Ο Κ. Πιερρακάκης, νέος πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε τη σημασία ενότητας, διαλόγου και συντονισμού στην ΕΕ, δίνοντας έμφαση σε επενδύσεις, ενιαία αγορά, δημοσιονομικά θεμέλια κι άμεση πρόοδο σε ψηφιακό ευρώ.