ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σημαία Αργεντινής

Σε «υποχρεωτική» καραντίνα ολόκληρη η Αργεντινή

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έδωσε εντολή  να τεθεί ολόκληρη η χώρα σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό ως την 31η Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001. Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραψαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για σχέσεις με πετρελαϊκά έργα στις Μαλβίνες ξεκινά η Αργεντινή

Η Αργεντινή ξεκίνησε έρευνα για 45 οντότητες σχετικά με δραστηριότητες υδρογονανθράκων στα νησιά Μαλβίνες, αμέσως μετά από ομιλία του Μιλέι που ανακοίνωσε αυστηρότερες κυρώσεις στα σχέδια γύρω από το αμφισβητούμενο αρχιπέλαγος.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Επιστροφή πίνακα που έκλεψαν οι Ναζί στη νόμιμη κληρονόμο

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αργεντινής αποφάσισε να επιστρέψει πίνακα του 18ου αιώνα, κλεμμένο από τους Ναζί, στη νόμιμη κληρονόμο ενός Ολλανδού Εβραίου γκαλερίστα, αφού βρέθηκε πέρυσι στη Μαρ δελ Πλάτα.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απόλυτη δέσμευση για τα Φώκλαντ, δηλώνει ο Υπ. Άμυνας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ τόνισε ότι τα Φώκλαντ παραμένουν βρετανικά, καθώς αυτό επέλεξαν οι κάτοικοί τους, υπογραμμίζοντας τη σταθερή δέσμευση του Λονδίνου, παρά τις διεκδικήσεις της Αργεντινής.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιλέι αναγγέλλει αυστηρότερα μέτρα για τα νησιά Μαλβίνας

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι ανακοίνωσε αυστηρότερες κυρώσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στα Μαλβίνας, ενισχύοντας τη διεκδίκηση της χώρας, λίγο μετά σχετικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιλέι καλεί τη λατινοαμερικανική δεξιά να ενωθεί απέναντι στην αριστερά

Ο Αργεντινός πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι κάλεσε τις δεξιές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής να οργανωθούν απέναντι στην αριστερά, κατηγορώντας την για κυριαρχία σε θεσμούς, πανεπιστήμια και ΜΜΕ, σε εκδήλωση στη Χιλή.