ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Πορτογαλίας

Πορτογαλία: Πακέτο στήριξης 9,2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Το πακέτο περιλαμβάνει 5,2 δισεκ. ευρώ δημοσιονομικής τόνωσης, 3 δισεκ. κρατικών εγγυήσεων για πιστώσεις και 1 δισεκ. που σχετίζεται με τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πακέτο μέτρων ύψους 9,2 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και την παροχή ρευστότητας για τις εταιρίες που επηρεάζονται από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Το πακέτο, που παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο και ο υπουργός Οικονομίας Πέδρο Σίζα Βιέιρα, περιλαμβάνει 5,2 δισεκ. ευρώ δημοσιονομικής τόνωσης, 3 δισεκ. κρατικών εγγυήσεων για πιστώσεις και 1 δισεκ. που σχετίζεται με τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί από την περασμένη Δευτέρα, όταν η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο στην Πορτογαλία από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν 80χρονο ασθενή που κατέληξε έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο. «Ο άνδρας έπασχε και από άλλες ασθένειες», δήλωσε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο θάνατός αυτός είναι ο πρώτος από τότε που άρχισε η επιδημία του κορονοϊού.

Η Πορτογαλία έχει αναφέρει έως σήμερα 331 κρούσματα του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λουίς Μοντένεγκρο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Αυξημένοι έλεγχοι σε σύνορα λόγω γεγονότων στη Θέουτα

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο ανακοίνωσε αυστηρότερους ελέγχους στα νότια σύνορα της χώρας λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα, όπου 60.000 μετανάστες εισήλθαν πρόσφατα παράνομα από το Μαρόκο.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Φόρος στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση

Η Πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών εταιρειών για το 2026, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, μετά από παρόμοια πρόταση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: 800 πυροσβέστες μάχονται πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα

Γύρω στους 800 πυροσβέστες επιχειρούν σε μεγάλη φωτιά με χαμηλή βλάστηση στη βόρεια Πορτογαλία, που ξέσπασε από την Τρίτη. Η πυρκαγιά ελέγχεται κατά 80%, αλλά παραμένει ενεργή, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιές σε κεντρική και βόρεια Πορτογαλία λόγω νέου κύματος ζέστης

Περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες και 20 εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση πολλών πυρκαγιών στη βόρεια και κεντρική Πορτογαλία, με κύριες εστίες σε Σανταρέμ, Γκουάρντα, Μπράγκα και Μπραγκάνσα, ενόψει υψηλών θερμοκρασιών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Όχι σε ανεύθυνες παροχές – Μαθήματα από Ελλάδα και Πορτογαλία

Ο Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, τόνισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας στην ΕΕ και την κοινή προτεραιότητα για περισσότερους πόρους στην κλιματική κρίση, επισημαίνοντας ανάγκη προσαρμογών και συμβιβασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας-Πορτογαλίας σε μεταναστευτικό και Ορμούζ

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων πρέπει να συνδυάζεται με την καταπολέμηση διακινητών και αποτελεσματικές επιστροφές, ευχαριστώντας την Πορτογαλία και αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις.