ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Canada-Justin Trudeao-Prime Minister
Shutterstock

Ο Καναδάς δίνει 640 εκ. για την στήριξη της οικονομίας

Την δημιουργία ενός ταμείου ύψους 640 εκατ. ευρώ για την στήριξη της οικονομίας του Καναδά από το πλήγμα του κοροναϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζαστίν Τριντό.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση ενός ταμείου ύψους ενός δισεκ. δολαρίων Καναδά (640 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει την οικονομία του Καναδά απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού.

Το ταμείο αυτό «θα προσφέρει χρηματοδότηση στις επαρχίες και στις περιοχές ώστε να τα βοηθήσει να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο και να περιορίσουν τους κινδύνους για τους Καναδούς», είπε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού πλησιάζει τα 100 σήμερα στη χώρα, που μετρά έναν νεκρό από την ασθένεια.

Στόχος του ταμείου είναι κυρίως να ενισχύσει τα συστήματα υγείας των επαρχιών της χώρας και να βοηθήσει οικονομικά τους Καναδούς που αναγκάζονται να τεθούν σε απομόνωση εξαιτίας του ιού. «Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τη θέση εργασίας του, αν χρειασθεί να μπει σε καραντίνα», είπε ο Τριντό.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι σημαντική, αλλά προετοιμαζόμαστε να κάνουμε περισσότερα», επέμεινε ο Τριντό, αναφέροντας ότι θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρνι ανοικτός στην αποστολή καναδικού στρατού στη Μέση Ανατολή

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής του Καναδά στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας πως δεν αποκλείεται συμμετοχή του στρατού, στο πλευρό των συμμάχων της χώρας του.
Φάρμακα και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οδηγός Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για θανάτους ηλικιωμένων

Στη Φορλί, 27χρονος οδηγός του Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία πέντε ηλικιωμένων γυναικών, πιθανόν με χρήση σύριγγας με αέρα. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες συγγενών και συναδέλφων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης μιλά αύριο για τη δωρεά Χατζηϊωάννου σε γιατρούς νησιών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο, Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 13:00, στο Μαξίμου για τη δωρεά του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, που ενισχύει οικονομικά γιατρούς μικρών νησιών με λιγότερους από 4.000 κατοίκους.