ΓΔ: 2229.96 0.45% Τζίρος: 8.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:35:01
Φώτο: Shutterstock

Χαμηλότερη ανάπτυξη στην Αυστρία, εξαιτίας του κοροναϊού, προβλέπει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς ανάπτυξης, καθώς, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός του Τζέφρεϊ Φρενκς, είναι ακόμη νωρίς για να μπορεί να υπολογιστούν οι επιπτώσεις του κοροναϊού.

Χαμηλότερη ανάπτυξη εφέτος για την Αυστρία εξαιτίας του κοροναϊού, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανάγοντας αυτή την πρόβλεψη, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του στη Βιέννη, σε μία ασθενέστερη ανάπτυξη στους ευρωπαϊκούς εμπορικούς εταίρους της χώρας, σε πιθανές εμπορικές συγκρούσεις, όπως επίσης στις επιδράσεις του κοροναϊού.

Το ΔΝΤ δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς ανάπτυξης, καθώς, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπός του Τζέφρεϊ Φρενκς, είναι ακόμη νωρίς για να μπορεί να υπολογιστούν οι επιπτώσεις του κοροναϊού. Στις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ τον περασμένο Νοέμβριο, αναφερόταν ποσοστό ανάπτυξης 1,7% στην Αυστρία για το 2020.

Κατά το τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών (IHS) της Βιέννης, Μάρτιν Κόχερ, τόνιζε πως ο κοροναϊός φαίνεται να είναι ένα «διαχειρίσιμο πρόβλημα» για την αυστριακή οικονομία μέχρι στιγμής, και ακόμα και σε περίπτωση χειροτέρευσης της κατάστασης στην Ιταλία, αναμένεται - σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα - να μειωθεί κατά το πολύ 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ ή 0,1% του ΑΕΠ.  

Ωστόσο, όπως σημειώνονταν σε ανακοίνωση του IHS, το Ινστιτούτο δεν έχει ακόμη λάβει υπόψη την κατάσταση στη Γερμανία, η οποία είναι ακόμη πιο σημαντική για την Αυστρία από ότι στην Ιταλία.  

Το ινστιτούτο είναι προσεκτικά αισιόδοξο για την κατάσταση στην Κίνα, με τον οικονομολόγο του σε θέματα Υγείας, Τόμας Τσιπιόνκα, να επισημαίνει ότι «εάν συνεχίσουμε να υπολογίζουμε τη δυναμική της λοίμωξης στην περιοχή του Χουβάι, ο κοροναϊός θα μπορούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο μέχρι το τέλος Απριλίου», και αυτό θα εξομαλύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φαν ντερ Μπέλεν: Δεν υπάρχει φιλελεύθερη δημοκρατία χωρίς αλήθεια

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Φαν ντερ Μπέλεν, τόνισε τη σημασία της αλήθειας για τη Δημοκρατία και τον ρόλο των ΜΜΕ στην έγκυρη ενημέρωση, αναδεικνύοντας κινδύνους από ΤΝ και παραπληροφόρηση στη Σύνοδο MINDS στη Βιέννη.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βιέννη θα ανεγερθεί μνημείο για Ρομά θύματα του ναζισμού

Στη Βιέννη θα ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν των Ρομά που υπέστησαν διώξεις από τους Ναζί, με στόχο να αναγνωριστούν οι θυσίες τους και η ευθύνη της Αυστρίας. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο θα γίνει το φθινόπωρο.
Κτίριο ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Η ΑΑΔΕ πρότυπο για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης

Η ίδρυση της ΑΑΔΕ αποτέλεσε κρίσιμο σημείο για μια σύγχρονη και αποδοτική φορολογική διοίκηση, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αυτοματοποίηση, σύμφωνα με μελέτη του ΔΝΤ για τα έτη 2010-2025.