ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φάρμακα και χάπια
Στο προσκήνιο πακέτα χαπιών, φιαλίδια και ιατρικός εξοπλισμός σε φαρμακευτικό περιβάλλον.

Οι φόβοι για πανδημία αναγκάζουν την Ινδία σε περιορισμό των εξαγωγών γενόσημων

Η Ινδία, ο κύριος παραγωγός και προμηθευτής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, έθεσε περιορισμούς στην εξαγωγή 26 συστατικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες πως ο νέος κοροναϊός θα εξελιχθεί σε πανδημία.

Ντόμινο εξελίξεων στην φαρμακευτική αγορά προκαλεί η έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού καθώς γίνονται εμφανή τα πρώτα πλήγματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με την Ινδία να θέτει περιορισμούς στην εξαγωγή 26 συστατικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η χώρα που αποτελεί τον κύριο παραγωγό και προμηθευτή γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, έθεσε περιορισμούς, καθώς αυξάνεται η ανησυχία ότι η εξάπλωση του Covid-19 θα εξελιχθεί σε πανδημία.

Οι ινδικές φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύονται το 70% των Ενεργών Φαρμακευτικών Συστατικών (API) για την παρασκευή των φαρμάκων τους από την Κίνα. «Η εξαγωγή ειδικών API και σκευασμάτων που παρασκευάζονται από API...έχει ήδη περιορισθεί μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Εξωτερικού Εμπορίου, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την έκταση των περιορισμών.

Ήδη, η επιδημία έχει διαταράξει τις συναλλαγές που εξαρτώνται από τις κινεζικές προμήθειες και άνθρωποι της βιομηχανίας δηλώνουν ότι οι ινδικές εταιρείες παρασκευάστριες γενόσημων είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στην προμήθεια πρώτων υλών από την Κίνα εάν διαρκέσει η επιδημία.Ο κατάλογος που δόθηκε από την κυβέρνηση περιλαμβάνει 26 API και σκευάσματα, που αντιστοιχούν στο 10% των ινδικών εξαγωγών.

«Ανεξαρτήτως της απαγόρευσης (περιορισμών), σε ορισμένα από τα συστατικά αυτά μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις για τους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε στο Reuters ο Ντίνες Ντούα, πρόεδρος του Pharmaceuticals Export Promotion Council of India (pharmexcil). Το pharmexcil αναφέρεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εμπορίου. «Εάν δεν υπάρξει ανάσχεση της επιδημίας, τότε θα υπάρξουν αυξημένες ελλείψεις», προειδοποίησε ο Ντίνες Ντούα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «υψηλό ιικό φορτίο» ανιχνεύθηκε σε έξι άτομα που ήλθαν σε στενή επαφή με ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Παραμένουν σε απομόνωση και ελέγχονται. Χθες, η Ινδία ανάφερε τρία νέα κρούσματα του ιού, ανάμεσά τους και σε ιταλό πολίτη, στο Ρατζαστάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με Ινδό πρέσβη για τον τουρισμό

Ο πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη Ρόδο, με επίκεντρο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων με την ινδική αγορά, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Travel Agents Federation of India.
Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χατζημάρκος: Η Ινδική αγορά, ευκαιρία για το Νότιο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος τόνισε τη σημαντική προοπτική για Ρόδο και Νότιο Αιγαίο από το άνοιγμα της ινδικής αγοράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου TAFI 2026 που φιλοξενεί το νησί με πάνω από 400 Ινδούς τουριστικούς πράκτορες.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επιδίωξη μεγαλύτερης διαμεσολαβητικής παρουσίας σε Ρωσία-Ουκρανία

Η Ινδία επιδιώκει ενισχυμένο ρόλο ως διαμεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, δηλώνοντας πως στηρίζει τον τερματισμό του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Τζαϊσανκάρ στη Διάσκεψη του Μονάχου.
Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ήρωας κυβερνήτης της Flydubai έσωσε εκατοντάδες ζωές στην Ινδία

Ο Ινδός πιλότος Σμιτ Ματσχάρ, που μαχαιρώθηκε από τον συγκυβερνήτη του σε πτήση Flydubai για Ισραήλ, δήλωσε στον Μόντι ότι αγωνίστηκε να σώσει τους επιβάτες και να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου στη διάρκεια της επίθεσης.
Φορτωμένο εμπορευματοκιβώτιο πλοίο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϊόντα υψηλής αξίας ενισχύουν τις ελληνικές εξαγωγές στο Βέλγιο

Αυξάνεται η παρουσία ελληνικών προϊόντων υψηλής αξίας στο Βέλγιο, με φάρμακα και βιομηχανικά είδη να ξεχωρίζουν. Για πρώτη φορά, τα φάρμακα κατέλαβαν την πρώτη θέση στις εξαγωγές, φτάνοντας τα 100,1 εκατ. ευρώ.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος εξέδωσε άυλη συνταγή οπιοειδούς με ξένα στοιχεία

Συνελήφθη 18χρονος στον Εύοσμο για παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς συνταγογράφησης και έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο. Κατασχέθηκε οξυκωδόνη 32 γραμμαρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.