ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:46:41
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ παίρνει η Ιταλία για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 0,2% του ΑΕΠ της, με την κυβέρνηση της Ιταλίας να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αρνητική επίδραση του κοροναϊού στην οικονομία της χώρας.

Η Ιταλία θα υιοθετήσει αυτή την εβδομάδα μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το 0,2% του ΑΕΠ της, σε μια προσπάθεια του Τζουζέπε Κόντε να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκαλτιέρι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο Γκαλτιέρι επεσήμανε ότι είναι βέβαιος πως η ΕΕ θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση στο δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν στα μέσα της εβδομάδας τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία της επιδημίας της ασθένειας covid-19.

Ειδική μελέτη του ινστιτούτου Ref Ricerche υποστηρίζει ότι εξαιτίας των συνεπειών της κατάστασης συναγερμού για τον κοροναϊό, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί από 1% μέχρι 3%, τα πρώτα δυο τρίμηνα της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, δηλαδή, πρόκειται να χαθούν από εννέα μέχρι και είκοσι επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υπενθυμίζεται, μόνο οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, παράγουν το 31% του Εγχώριου Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 20 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής 29 ασθενείς έχουν πεθάνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα ιταλικά σχολεία με 300 εκατ. ευρώ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ανακοίνωσε πως η τεχνητή νοημοσύνη εντάσσεται στα σχολικά προγράμματα, με αναφορές στο δημοτικό και μαζική παρουσία στα λύκεια, ώστε να ανανεωθεί η διδασκαλία των μαθηματικών.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όχι σε έκτακτη φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων, σεβασμός στους κανόνες

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε πως η Ιταλία σέβεται τους κανόνες και στηρίζει την μεσαία τάξη μέσω μείωσης φόρων, απορρίπτοντας την έκτακτη φορολόγηση υψηλών εισοδημάτων. Τόνισε την ανάγκη μέτρων για ενέργεια και συγκράτηση του πληθωρισμού.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από αύριο σε νότο και κέντρο

Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από αύριο σε κεντρική και νότια Ιταλία, με θερμοκρασίες έως 36°C στη Φότζια και άνω των 32°C σε Κατάνη, Φλωρεντία και Μπολώνια. Πιο ήπιες οι συνθήκες στα παραθαλάσσια θέρετρα.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός πρώην στρατηγός και νέο ακροδεξιό κόμμα φέρνουν πονοκέφαλο στη Μελόνι

Το ακροδεξιό «Futuro Nazionale» του Ρομπέρτο Βανάτσι προβληματίζει τη Μελόνι, καθώς συγκεντρώνει 100.000 μέλη και αγγίζει το 4% στις δημοσκοπήσεις, δημιουργώντας διλήμματα ενόψει των αμφίρροπων εκλογών της επόμενης χρονιάς.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Έξι χρόνια από τη Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας - Ιταλίας

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Luigi Di Maio, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μεγάλωσε και κυριαρχεί το Διεθνές Δίκαιο.
καρχαρίας στον ωκεανό
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε από δύτες στην κεντρική Μεσόγειο

Για πρώτη φορά καταγράφηκε σε βίντεο μεγάλος λευκός καρχαρίας στον πορθμό της Σικελίας, την ώρα που δύτες απομάκρυναν εγκαταλελειμμένα δίχτυα. Ο καρχαρίας εμφανίζεται να συνοδεύεται από μικρότερα ψάρια.