ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Syria-USA-ISIS
Shutterstock

Η Άγκυρα απειλεί να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ

«Θα χρησιμοποιηθεί βία στην Ιντλίμπ εναντίον αυτών που δεν σέβονται την κατάπαυση του πυρός, περιλαμβανομένων των ριζοσπαστών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Η Τουρκία απείλησε σήμερα, Πέμπτη, να πλήξει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ της Συρίας, αν δεν σεβαστούν μια κατάπαυση του πυρός που υποτίθεται ότι θα βάλει τέλος στις μάχες σ' αυτή τη συριακή επαρχία, την επομένη των αυστηρών επικρίσεων της Μόσχας σε βάρος της Άγκυρας.

«Θα χρησιμοποιηθεί βία στην Ιντλίμπ εναντίον αυτών που δεν σέβονται την κατάπαυση του πυρός, περιλαμβανομένων των ριζοσπαστών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Χθες, Τετάρτη, το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι δεν κάνει τίποτε για να «εξουδετερώσει τους τρομοκράτες στην Ιντλίμπ».

Ο Ακάρ δήλωσε ακόμη, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, πως η Τουρκία στέλνει και άλλες ενισχύσεις στις θέσεις της στην Ιντλίμπ για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εκεχειρίας και για να «ελέγξει» την περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταστροφές από πλημμύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος της στάθμης του Ευφράτη στη Συρία μετά τις πρόσφατες βροχές

Η Συρία προειδοποιεί για άνοδο της στάθμης του Ευφράτη λόγω πλημμυρών που προκάλεσαν έντονες βροχοπτώσεις και αύξηση της ροής από την Τουρκία. Πλημμύρισαν εκτάσεις και κατοικίες στη Ντέιρ Εζόρ, ενώ γέφυρες παραμένουν απροσπέλαστες.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Τραμπ συζήτησαν διμερή, περιφερειακά και τη σύνοδο ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Ερντογάν και Τραμπ, συζητώντας διμερή και διεθνή ζητήματα, με έμφαση στη Μέση Ανατολή, Συρία, Λίβανο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της εκεχειρίας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο στη Γάζα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ βρέθηκαν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και οι περιφερειακές εξελίξεις. Ο Φιντάν συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Ιρανό ομόλογό του.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα για βοήθεια προστασίας του Σύρου προέδρου

Τουρκικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να συζήτησαν την προστασία του Σύρου προέδρου Άχμεντ αλ Σάρα, εν μέσω απειλών κατά της ζωής του. Η Άγκυρα διέψευσε το σχετικό αίτημα, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σταμάτησε αυτοκινητοπομπή βοήθειας προς την Κομπάνι

Αυτοκινητοπομπή με βοήθεια για το Κομπάνι ανακόπηκε από τις τουρκικές αρχές πριν φθάσει στα σύνορα, παρά τη σχετική συμφωνία. Τα 25 φορτηγά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περιμένουν ακόμη άδεια διέλευσης.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Μάχες στρατού-Κούρδων θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη με PKK

Οι συγκρούσεις μεταξύ συριακού στρατού και Κούρδων απειλούν τη διαδικασία ειρήνευσης ανάμεσα στην Τουρκία και το PKK. Εκπρόσωπος του PKK κατήγγειλε συνωμοσία και τόνισε τις συνέπειες στη Μέση Ανατολή, παρά την προσωρινή εκεχειρία.