ΓΔ: 2244.98 -0.03% Τζίρος: 124.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:15:41
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Διολίσθηση του ΧΑ προς τις 900 μονάδες, πίεση στις τραπεζικές μετοχές

Μόνο η μετοχή της ΔΕΗ διατηρεί ανοδική δυναμική και στηρίζει τους δείκτες. Τράπεζες και πολλά blue chips βρίσκονται στο επίκεντρο πιέσεων.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στη χρηματιστηριακή αγορά στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, που σβήνουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, με τον Δείκτη να προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 900 μονάδες παρά το γεγονός ότι η εικόνα είναι θετική στα διεθνή χρηματιστήρια. Συνεχίζει σε ανοδικούς ρυθμούς η μετοχή της ΔΕΗ μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της.

Επιφυλακτικές κινήσεις από τους επενδυτές που μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI στις 11 Νοεμβρίου, όπου σύμφωνα με ανάλυση της Societe Generale υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo από τον δείκτη και να προστεθούν η Εθνική και η ΔΕΗ.

O Γενικός Δείκτης στις 11:35, διαμορφώνεται στις 902,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,65%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,43 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 0,28%.

Έντονα πτωτικό το κλίμα που επικρατεί στις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,36%. Αρνητική πρωταγωνίστρια η Τρ. Πειραιώς με απώλειες 2,32%, ενώ ακολουθεί η Εθνική με πτώση 2,15% και η Alpha Bank κατά 1,34% χαμηλότερα, ενώ η Eurobank υποχωρεί κατά 0,94%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ελάχιστες είναι οι μετοχές που βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με την μετοχή της ΔΕΗ να στηρίζει τον δείκτη καταγράφοντας κέρδη 1,05%. Υψηλότερα κατά 0,59% βρίσκεται η μετοχή της Aegean και 0,53% η μετοχή της Τιτάν, ενώ η Lamda Development ανακάμπτει σήμερα με κέρδη 0,20%.

Αντιθέτως πιέσεις στον δείκτη ασκεί η πτώση της μετοχής της Coca Cola HBC κατά 1,09%, ενώ η μετοχή της Jumbo υποχωρεί κατά 1,38% και 1,67% απώλειες καταγράφει η μετοχή της Mytilineos. Πτώση 1,32% για την ΕΥΔΑΠ και 1,50% για την μετοχή των ΕΛΠΕ ενώ η Motor Oil χάνει 0,67%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,14%) και των Ασφαλειών (+0,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-90,88%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,71%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Moda Bango +6,31% και Revoil +5,43%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -3,92% και Reds -3,73%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.
ΑΓΟΡΕΣ

Cenergy: Η κορυφαία σε άνοδο μετοχή και οι υπεραξίες του Capital

Το αδιανόητο ράλι της μετοχής της Cenergy σπό το 1 ευρώ το 2020 στα 17 ευρώ σήμερα. Οι υπεραξίες του fund Capital και η δυναμική πορεία της εταιρείας με άλμα μεγεθών, ανεκτέλεστο 3,3 δισ. και μεγάλη στρατηγική επένδυση στις ΗΠΑ.