ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Θετικό γύρισμα στη Wall Street, κάλυψε απώλειες 700 μον. ο Dow

Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας και παρά τα αρνητικά μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, μέσω των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας.

Εντυπωσιακό «γύρισμα» για την αμερικανική αγορά, καθώς οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street όχι μόνο κάλυψαν τις αρχικές, ισχυρές, τους απώλειες αλλά εμφανίζουν και σημαντικά κέρδη, σε μία, πάντως, ακόμη ένδειξη ότι η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των χρηματιστηριών στην... εποχή του κορονοϊού. 

Αφού πρώτα εμφάνισε απώλειες που έφθασαν στο 1,5% ο Dow Jones κινείται, πλέον, ανοδικά με κέρδη της τάξης του 0,26%, ενώ στο +0,54% κινείται ο S&P 500 και άνοδο 2,4% σημειώνει ο Nasdaq. 

Καταλύτης αυτής της αντιστροφής αποδεικνύεται η πορεία των κορυφαίων τεχνολογικών μετοχών, με αυτές των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google να εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. 

Πάντως τα αρνητικά μακροοικονομικά δεδομένα, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να φθάνουν στο υψηλότερο επίπεεδο από το 2007 επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία, με τα μετρητά να εξακολουθούν να θεωρούνται η καλύτερη επιλογή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και υψηλή μεταβλητότητα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, αλλά και με έντονη αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν, κινούνται οι αγορές. Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και οι αποφάσεις για το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.