ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Δε δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές η είδηση για το διάγγελμα Τραμπ απόψε και έτσι το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Ανοδικό το κλείσιμο και στην Ευρώπη.

Ανεβάζει ταχύτητες η Wall Street μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση. Η πληροφορία ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα απόψε για να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους επενδυτές καθώς ερμηνεύτηκε ως μια κίνηση τεχνικού χαρακτήρα για αν αποδεσμευτούν ομοσπονδιακά κονδύλια για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Παράλληλα οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την πληροφόρηση που έρχεται από πολλές πλευρές και ειδικότερα να ανιχνεύσουν την επίδραση που μπορεί να έχει η νέα επέμβαση της FED με παροχή ρευστότητας 1,5 τρισ. δολαρίων σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση της επιδημίας.

Έτσι, περίπου στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones κατέγραφε άνοδο 3,46% στις 21.934 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε αύξηση 3,16% στις 2.559 μονάδες και ο Nasdaq είχε κέρδη 3,06% στις 7.422 μονάδες. 

Με τον αριθμό των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας να έχει φτάσει περίπου τις 5000 και να έχουν καταγραφεί πάνω από 400.000 κρούσματα παγκοσμίως, οι φόβοι για ύφεση μεγαλώνουν.

Η επιδημία αναμένεται να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο δημιουργώντας πλήγμα στο ΑΕΠ των περισσότερων χωρών για τουλάχιστον 2 τρίμηνα, δήλωσε ο Μπρους Κάσμαν της JPMorgan «Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις μας τότε είναι πιθανό να το χαρακτηρίσουμε ως μια νέα οικονομική κρίση».

Η ανάκαμψη στη γενικότερη αγορά που ακολούθησε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1987 οδηγήθηκε κυρίως από τον χρηματοοικονομικο τομέα και τις τράπεζες που υποστηρίχτηκαν από την άνοδο των κρατικών ομολόγων. JPMorgan, Βank of America και Goldman Sachs κατέγραψαν άνοδο που ξεπερνάει το 7%

Ο τομέας ενέργειας ήταν η εξαίρεση στο ράλι πάρα την μικρή αύξηση στις τιμές πετρελαίου καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως τα βραχυπρόθεσμα κέρδη θα υπερκεραστούν από την μεγάλη μείωση στα ταξίδια

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από τη χθεσινή βουτιά. Από έντονη μεταβλητότητα χαρακτηρίστηκε η σημερινή μέρα ενώ οι αγορές δεν κατάφεραν να κλείσουν στα υψηλά της ημέρας. 

Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε σήμερα με άνοδο 1% στις 298 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε άνοδο 8%. Η συνολική πτώση σε διάστημα εβδομάδα έφτασε το 19%, θυμίζοντας επιδόσεις του 2008.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,77% στις 9.232,08 μονάδες, παρά τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο γαλλικός CAC 40, έκλεισε με κέρδη 1,83% στις 4.118,36 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 2,46% και κλείνοντας στις 5.366,11 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μεγάλη άνοδο 6,69% στις 15.949 μονάδες, μετά χθεσινή τεράστια πτώση κατά 17%. Ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε 3,73% κλείνοντας στις 6.629,60 μονάδες, μετά την πτώση 14% χθες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και υψηλή μεταβλητότητα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου, αλλά και με έντονη αβεβαιότητα λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν, κινούνται οι αγορές. Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και οι αποφάσεις για το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο πόλης νύχτα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Σε κλίμα αισιοδοξίας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν που ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα σε Ευρώπη, Ασία και Wall Street. Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
ΑΓΟΡΕΣ

Τρομάζει τις αγορές ο γρίφος της διάρκειας του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και νέες απώλειες στις διεθνείς αγορές. Τρομάζει το κόστος του πολέμου. Ο γρίφος της διάρκειας των συγκρούσεων και οι επιπτώσεις σε ενέργεια - εμπόριο.