ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σταθμός μετρό Αθήνας

Αλλαγές στη κυκλοφορία της Γραμμής 2 Μετρό από Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Από τη Δευτέρα 23/02 οι σταθμοί Σύνταγμα (Γραμμή 2), Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ θα κλείνουν στις 21:40 λόγω έργων, με προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας. Την Κυριακή 22/02 τα δρομολόγια της Γραμμής 2 θα γίνουν κανονικά.

Στην 4η φάση εισέρχεται το έργο αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο Μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται στο τμήμα «Συγγρού Φιξ - Σύνταγμα», με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις νυχτερινές ώρες.

Όπως διευκρινίζεται, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια στη Γραμμή 2 θα εκτελεστούν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς διακοπή στη νυχτερινή λειτουργία.

Από τη Δευτέρα 23/02 και κάθε βράδυ από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί Σύνταγμα (Γραμμή 2), Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ θα κλείνουν στις 21:40, δηλαδή δυόμισι ώρες νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα λήξης της κυκλοφορίας. Ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμένει ανοιχτός για τη Γραμμή 3 Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών στη Γραμμή 2 θα διεξάγεται στα τμήματα «Ανθούπολη - Πανεπιστήμιο» και «Νέος Κόσμος - Ελληνικό».

Οι τελευταίοι συρμοί πριν από το κλείσιμο των σταθμών θα αναχωρούν ως εξής:

Από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 21:25 (από Πανεπιστήμιο στις 21:37, από Σύνταγμα στις 21:40, από Ακρόπολη στις 21:41, από Συγγρού Φιξ στις 21:43).

Από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 21:25 (από Αγ. Δημήτριο στις 21:33, από Νέο Κόσμο στις 21:37, από Συγγρού Φιξ στις 21:39, από Ακρόπολη στις 21:41, από Σύνταγμα στις 21:43).

Προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ15

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Πανεπιστήμιο - Αγ. Ιωάννης, ο ΟΑΣΑ δρομολογεί, από Κυριακή έως Πέμπτη (21:40 έως τη λήξη λειτουργίας του Μετρό), την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ15 «Πανεπιστήμιο - Άγιος Ιωάννης».

Στην κατεύθυνση Πανεπιστήμιο - Αγ. Ιωάννης, η γραμμή θα πραγματοποιεί στάσεις σε: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» (οδός Σίνα), «ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (οδός Βασιλίσσης Αμαλίας, πλατεία Συντάγματος), «ΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» (οδός Βασιλίσσης Αμαλίας), «ΣΤΑΣΗ ΦΙΞ» (οδός Καλλιρρόης), «ΣΤΑΣΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (οδός Αμβροσίου Φραντζή) και «ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» (οδός Κασομούλη).

Στην κατεύθυνση Αγ. Ιωάννης - Πανεπιστήμιο, οι στάσεις θα είναι: «ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» (οδός Κασομούλη), «ΣΤΑΣΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (οδός Αμβροσίου Φραντζή), «ΣΤΑΣΗ ΦΙΞ» (οδός Συγγρού), «ΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» (οδός Συγγρού), «ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (οδός Βασιλίσσης Αμαλίας) και «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΡΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ» (οδός Πανεπιστημίου, μεταξύ Σίνα και Κοραή).

«Κατανοούμε την αναστάτωση που οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκαλούν στους επιβάτες μας, κρίνονται ωστόσο αναγκαίες για την εκτέλεση των σημαντικών αυτών έργων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων», αναφέρει η ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωσή της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας ομιλητής φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Υπ. Υποδομών και ΔΑΗΚ για καινοτομία στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Υπογράφηκε μνημόνιο για ερευνητική υποδομή στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου Καστελίου. Στόχος η ενίσχυση έρευνας, καινοτομίας και η διασύνδεση ακαδημαϊκής κοινότητας με νεοφυείς επιχειρήσεις, αξιοποιώντας δεδομένα του αεροδρομίου.
Νέος αυτοκινητόδρομος Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Στην κυκλοφορία τα 10 πρώτα χλμ. ΒΟΑΚ Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος

Παραδόθηκαν τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος. Ο Χρ. Δήμας δήλωσε πως το έργο θα μετατρέψει τον άξονα σε αυτοκινητόδρομο και ότι η ταλαιπωρία των πολιτών είναι προσωρινή, με οφέλη μόνιμα για την Κρήτη.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης κρίνεται με αριθμούς, όχι εντυπώσεις

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος παρουσιάζει τον απολογισμό των 23 μηνών λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως πλέον η αποτίμηση βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Ισπανία, σύγκρουση τρένων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ξεκινά τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία, έπειτα από σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον 68 νεκρούς και 108 τραυματίες, στη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας από το 2013.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για ακτοπλοΐα: Στήριξη νησιών και συγκράτηση τιμών εισιτηρίων

Ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή νέα μέτρα στήριξης της ακτοπλοΐας λόγω της αύξησης του κόστους καυσίμων, τονίζοντας τη σημασία της για τα νησιά και την οικονομία της χώρας.
Ισπανία, σύγκρουση τρένων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Παραβίαση κόκκινου σηματοδότη φέρεται να οδήγησε στην τραγωδία

Ανησυχία για τα μέτρα ασφαλείας στους ισπανικούς σιδηροδρόμους προκαλεί το πολύνεκρο δυστύχημα, καθώς τρένο κινήθηκε παρά το κόκκινο σήμα λόγω βλάβης, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, που έκανε λόγο για «ανεξήγητη» απόφαση.