ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Προεδρικό Μέγαρο Αθήνας
Το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα με τον εντυπωσιακό του κήπο και την ιστορική αρχιτεκτονική.

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης ενώπιον πρωθυπουργού και ΠτΔ

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης. Η τελετή ξεκίνησε με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Ωραιών κ. Φιλόθεο, ο οποίος τέλεσε και την ορκωμοσία.

Συγκεκριμένα ορκίσθηκαν, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Βασίλειος Κικίλιας, ως υπουργός Τουρισμού, η Ασημίνα Γκάγκα, ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Γεώργιος Καραγιάννης, ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Συμεών Κεδίκογλου, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επίσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ' όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη απάντησε «εξαιρετική συνεργασία». «Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να αναλάβει ευθύνες ο πρωθυπουργός, όχι να το παίζει αόρατος

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Μαξίμου πως προστατεύει ανεξήγητα τον γγ Εθνικής Ασφάλειας κ. Ντόκο, μετά το περιστατικό με τους Ρώσους φαρσέρ, κάνοντας λόγο για «ερασιτεχνισμούς» και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει ευθύνες.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μαρόκο ιδρύει κέντρο κινηματογραφικής παραγωγής στην Ουαρζαζάτ

Η μαροκινή κυβέρνηση ξεκινά τη δημιουργία της Διεθνούς Πόλης Κινηματογράφου στην Ουαρζαζάτ, χώρο γνωστό από χολιγουντιανές ταινίες, με στόχο να αποτελέσει ολοκληρωμένο κέντρο για παραγωγές, εκπαίδευση και καινοτομία στον κινηματογράφο.
Ελληνική σημαία και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις του Σεπτεμβρίου: Ακρίβεια, πακέτο ΔΕΘ, τέλος Ταμείου Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση θέτει τρεις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική έως τον Σεπτέμβριο: αντιμετώπιση ακρίβειας, ενίσχυση εισοδημάτων και ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα για τιμές και συντάξεις χηρείας.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης στα «Παραπολιτικά»: Πρέπει να πέσουν οι μάσκες

Ο Παύλος Μαρινάκης καλεί σε σαφή καταδίκη της βίας και των εγκληματικών ενεργειών, τονίζοντας πως οι δράστες δεν είναι ακτιβιστές αλλά τρομοκράτες. Προειδοποιεί ότι η ανοχή στη βία ενισχύει την ανομία και την κλιμάκωσή της.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Εννέα τραυματίες από τις δασικές πυρκαγιές, ζητούν ενισχύσεις

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, με εννιά τραυματίες και πάνω από 100.000 στρέμματα να έχουν καεί στη Βουζέλα. Η χώρα ζήτησε βοήθεια από ευρωπαϊκά κράτη και το Μαρόκο.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Επίσημα πρόεδρος η Κέικο Φουχιμόρι

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακηρύχθηκε εκλεγμένη πρόεδρος του Περού μετά από αμφίρροπες εκλογές, επικρατώντας με διαφορά κάτω των 50.000 ψήφων του Ρομπέρτο Σάντσες, ο οποίος προσέφυγε στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.