ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άκης Σκέρτσος ομιλία
Φώτο: SOOC

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα: Υπουργός Επικρατείας ο Α. Σκέρτσος

Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Αλλαγές συντελούνται στο κυβερνητικό σχήμα με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρει ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Έτσι γίνονται οι εξής αλλαγές:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να αναλάβει ευθύνες ο πρωθυπουργός, όχι να το παίζει αόρατος

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το Μαξίμου πως προστατεύει ανεξήγητα τον γγ Εθνικής Ασφάλειας κ. Ντόκο, μετά το περιστατικό με τους Ρώσους φαρσέρ, κάνοντας λόγο για «ερασιτεχνισμούς» και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει ευθύνες.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μαρόκο ιδρύει κέντρο κινηματογραφικής παραγωγής στην Ουαρζαζάτ

Η μαροκινή κυβέρνηση ξεκινά τη δημιουργία της Διεθνούς Πόλης Κινηματογράφου στην Ουαρζαζάτ, χώρο γνωστό από χολιγουντιανές ταινίες, με στόχο να αποτελέσει ολοκληρωμένο κέντρο για παραγωγές, εκπαίδευση και καινοτομία στον κινηματογράφο.
Ελληνική σημαία και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις του Σεπτεμβρίου: Ακρίβεια, πακέτο ΔΕΘ, τέλος Ταμείου Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση θέτει τρεις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική έως τον Σεπτέμβριο: αντιμετώπιση ακρίβειας, ενίσχυση εισοδημάτων και ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα για τιμές και συντάξεις χηρείας.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης στα «Παραπολιτικά»: Πρέπει να πέσουν οι μάσκες

Ο Παύλος Μαρινάκης καλεί σε σαφή καταδίκη της βίας και των εγκληματικών ενεργειών, τονίζοντας πως οι δράστες δεν είναι ακτιβιστές αλλά τρομοκράτες. Προειδοποιεί ότι η ανοχή στη βία ενισχύει την ανομία και την κλιμάκωσή της.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Εννέα τραυματίες από τις δασικές πυρκαγιές, ζητούν ενισχύσεις

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, με εννιά τραυματίες και πάνω από 100.000 στρέμματα να έχουν καεί στη Βουζέλα. Η χώρα ζήτησε βοήθεια από ευρωπαϊκά κράτη και το Μαρόκο.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Επίσημα πρόεδρος η Κέικο Φουχιμόρι

Η Κέικο Φουχιμόρι ανακηρύχθηκε εκλεγμένη πρόεδρος του Περού μετά από αμφίρροπες εκλογές, επικρατώντας με διαφορά κάτω των 50.000 ψήφων του Ρομπέρτο Σάντσες, ο οποίος προσέφυγε στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.