Σε έντονο ύφος απάντησε το ΠΑΣΟΚ σε ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.Α.Σ., θέτοντας εκ νέου το ερώτημα σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος του κ. Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι, παρά την παρέλευση επτά ωρών, δεν έλαβε σαφή απάντηση στο ερώτημα «ποιος σας χρηματοδοτεί;», κάνοντας λόγο για αποφυγή ουσιαστικής τοποθέτησης και υιοθέτηση πολιτικής ρητορικής που αποδίδει στον κ. Τσίπρα.
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως δεν υπήρξε καμία απάντηση σχετικά με τη χρηματοδότηση και τις ενδεχόμενες εξαρτήσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα. Υπογραμμίζει ότι «η λύση για το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής» και τονίζει πως η πολιτική αλλαγή δεν θα προέλθει από παρωχημένα σχήματα που εξυπηρετούν συμφέροντα με νέο περιτύλιγμα.
Επιπλέον, στην απάντησή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΕΛΑΣ φαίνεται να αγνοεί πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τροπολογία από τις 22 Απριλίου για την επιτάχυνση της απόσβεσης των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων των συστημικών τραπεζών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε επεκτείνει το σχετικό χρονικό ορίζοντα προς όφελος των τραπεζών.
Το ΠΑΣΟΚ προσθέτει πως έχει ζητήσει, μέσω τροπολογίας, τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και την κατάργηση παράνομων και καταχρηστικών χρεώσεων, ενώ, όπως σημειώνει, ο κ. Τσίπρας παρέμενε αδρανής στη Βουλή και εξασφάλιζε χορηγίες για το κόμμα του. Το ερώτημα «ποιος σας χρηματοδοτεί;» παραμένει, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί την εκπρόσωπο της ΕΛ.Α.Σ. να απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα σχετικά με τη νομοθεσία που αφορούσε την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τη θέσπιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τη δημιουργία εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων. Υποστηρίζει ότι οι σχετικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των τραπεζών και των funds.
Καταληκτικά, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως τα ερωτήματα τίθενται ρητορικά, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο βασικός εκφραστής των συμφερόντων του τραπεζικού συστήματος και επιβάρυνε τη θέση των δανειοληπτών, αφήνοντας τον κ. Μητσοτάκη να ολοκληρώσει τις σχετικές πολιτικές.