Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, και της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβης Βολουδάκη, με την πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, Nahida Rahman Shumona, βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την ενίσχυση των νόμιμων οδών μετανάστευσης και την προώθηση της διμερούς συνεργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την ενίσχυση των νόμιμων διαύλων μετανάστευσης.
Έμφαση δόθηκε στη διαδικασία άμεσης επιστροφής πολιτών του Μπαγκλαντές που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση διεθνούς προστασίας.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Πλεύρης και η κ. Βολουδάκη απηύθυναν πρόσκληση στους αρμόδιους υπουργούς του Μπαγκλαντές να επισκεφθούν την Αθήνα, με στόχο τη διεξαγωγή αναλυτικών συζητήσεων για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παράνομη και νόμιμη μετανάστευση, καθώς και τις διαδικασίες επιστροφών.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν τον διάλογο και να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.