ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρέμβαση σε ευρωβουλευτές για τις συμπληρωματικές συντάξεις

Ενημέρωση σε Έλληνες ευρωβουλευτές για τα συστήματα PEPP και IORP, ενόψει ευρωπαϊκών διεργασιών για το μέλλον των συντάξεων.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ), φορέας εκπροσώπησης της ελληνικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην BIPAR (European Federation of Insurance Intermediaries), ενημέρωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις θέσεις της για το θέμα των συμπληρωματικών συντάξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΔΕ, ως ενεργό μέλος της BIPAR και διατηρώντας σταθερή επαφή με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τομέα, προχώρησε σε ενημέρωση προς τους κ.κ. Γιώργο Αυτιά – ευρωβουλευτή ΝΔ, Νίκο Παπανδρέου – ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Λευτέρη Ν. Αλαβάνο – ευρωβουλευτή ΚΚΕ.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει των συνεδριάσεων της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξάγονται υπό την Κυπριακή Προεδρία, με αντικείμενο τις προτάσεις για τα συστήματα PEPP (Pan-European Personal Pension Product) και IORP (Institutions for Occupational Retirement Provision).

Όπως επισημαίνεται, οι θέσεις που παρουσιάστηκαν αποτελούν αποτέλεσμα σύνθεσης, θεσμικής επεξεργασίας και συλλογικής διαβούλευσης των 32 εθνικών αντιπροσωπειών – μελών της BIPAR από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και ευρωπαϊκή αντιπροσωπευτικότητα στις σχετικές προτάσεις.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΕΑΔΕ υπογραμμίζει τον ρόλο της ως αξιόπιστου συνδέσμου μεταξύ της ελληνικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενημέρωση των πολιτικών εκπροσώπων της χώρας για ζητήματα που επηρεάζουν το μέλλον των συνταξιοδοτικών συστημάτων και της ασφαλιστικής αγοράς στην Ευρώπη.

Η ΕΑΔΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να παρεμβαίνει θεσμικά, προωθώντας τις θέσεις του κλάδου και ενισχύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απαίτηση του Διεθνούς Δικαίου η επιστροφή όλων των κλεμμένων κειμηλίων

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την επιστροφή 48 κειμηλίων από τη Βουλγαρία, ζητώντας διαφάνεια στη συμφωνία και διεκδίκηση όλων των κλεμμένων θησαυρών, όχι μόνο περιορισμένες επιστροφές.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση προασπίζει πάντα τα εθνικά μας συμφέροντα

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και απαιτεί σεβασμό των συμφωνιών, ενώ επέρριψε ευθύνες για το παρελθόν στον Αλέξη Τσίπρα και όσους ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά τις Πρέσπες και μένουμε σιωπηλοί

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι θαυμάζει τη "μακεδονική" γλώσσα και πολιτισμό, ενώ σχολιάζει ότι η Βουλγαρία τιμά τα οστά του Σαμουήλ, τη στιγμή που η Ελλάδα παίρνει ελάχιστα από τα κλεμμένα της κειμήλια.
Στέλιος Παπασταύρου συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Πάνω από 13 εκατ. ευρώ για την προστασία του Ολύμπου

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που ενισχύει τη διεθνή αναγνώριση και την προστασία του. Υπεγράφησαν συμβάσεις ύψους 13,2 εκατ. ευρώ για έργα προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Ρούμεν Ράντεφ πρόεδρος Βουλγαρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Ράντεφ: Προχωράμε σε σχέση σεβασμού και φιλίας με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας ανταλλαγής κειμηλίων με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και ευχαριστώντας την ελληνική κυβέρνηση για τη συμβολή της.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρεις χώρες

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται για κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία-Ολλανδία και Σερβία. Η συζήτησή τους ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026.