ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΕΕ: Άτυπη τηλεδιάσκεψη υπουργών Ενέργειας με φόντο Μέση Ανατολή

Άτυπη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιούν αύριο οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, με αντικείμενο συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή πίεση από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Με στόχο να διασφαλιστεί ότι το ενεργειακό κόστος δεν θα υπονομεύσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευημερία των πολιτών, πραγματοποιείται αύριο άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Τσάφος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τη «συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ για την ενεργειακή κατάσταση σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο των τρεχουσών γεωπολιτικών προκλήσεων και της ανάγκης για σταθερότητα στην αγορά ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Αυξημένη ετοιμότητα για ενεργειακή κρίση, εξετάζεται απελευθέρωση αποθεμάτων

Η ΕΕ, μέσω της «Energy Union Task Force», συντονίζεται εντατικά για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στις αγορές ενέργειας λόγω αυξημένων τιμών. Έτοιμη για συλλογική δράση και πιθανή απελευθέρωση αποθεμάτων με τη στήριξη του ΔΟΕ.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση τιμών πετρελαίου λόγω αναμονής αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση, με το Brent Δεκεμβρίου στα 99,60 δολάρια (-2,65%) και το WTI Νοεμβρίου στα 89,37 δολάρια (-3,77%), καθώς η αγορά αναμένει αποδέσμευση ευρωπαϊκών αποθεμάτων ντίζελ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επίπληξη στην Ελλάδα για ανεπαρκή μεταφορά οδηγίας ενέργειας

Η Κομισιόν καλεί την Ελλάδα να μεταφέρει πλήρως στο δίκαιό της την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση εντός δύο μηνών. Διαφορετικά, η υπόθεση μπορεί να φτάσει στο ΔΕΕ και να επιβληθούν κυρώσεις. Ανάλογες αιτήσεις δέχθηκαν Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Έτοιμη για αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων ντίζελ

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει επαφές με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την αποδέσμευση αποθεμάτων ντίζελ και τυχόν περιορισμούς εξαγωγών. Η αυριανή συνεδρίαση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας θα κρίνει τα επόμενα βήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Επιβεβαίωση δημοσιονομικής ευελιξίας για ενέργεια σε Ελλάδα & Ιταλία

Η Κομισιόν παρέλαβε επιστολές από Μητσοτάκη και Μελόνι, που ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω του κόστους ενέργειας, με διατήρηση, όμως, της δημοσιονομικής πειθαρχίας.