ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
Φώτο: SOOC

Ο Κακλαμάνης υποδέχθηκε Ένωση Ελληνισμού: Στήριξη στο έργο της Διασποράς

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λεωνίδα Ραπτάκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή της, με εκδηλώσεις σε Αθήνα και Ρόδο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κακλαμάνης συνεχάρη τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. για τη συμβολή τους στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της ελληνικής Διασποράς και της γενέτειρας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών των μελών της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τη σημασία της ενίσχυσης των εθνικών δικαίων, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, και τόνισε τη στενή συνεργασία ανάμεσα στους βουλευτές της Πα.Δ.Ε.Ε. και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Βουλή των Ελλήνων παραμένει αρωγός στο έργο της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραπτάκης ευχαρίστησε για τη διαρκή υποστήριξη και αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου κάθε μέλους της Πα.Δ.Ε.Ε., τονίζοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων του απανταχού Ελληνισμού.

Σημειώνεται πως φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της Πα.Δ.Ε.Ε., με δύο επετειακές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται σε Αθήνα και Ρόδο, στις οποίες θα συμμετάσχει και η Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Α’ Αντιπρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., Effie Triantafilopoulos (Περιφερειακό Κοινοβούλιο Ontario, Καναδάς), ο Β’ Αντιπρόεδρος, Steve Georganas (Ομοσπονδιακός βουλευτής Αδελαΐδας, Αυστραλία), καθώς και τα μέλη Kat Theophanous (Αυστραλία), Annie Koutrakis (Καναδάς), Steven Malagari και Nicole Klarides-Ditria (ΗΠΑ), και Hryhoriy Nemyria (Ουκρανία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αττική είναι ολοκληρωμένος προορισμός για όλο το έτος

Στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάστηκε η διεθνής καμπάνια προβολής «The Greater Athens Region». Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σύνδεση με την εθνική στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για όλη την Αττική.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας κάλυψη κενών στα σχολεία, μείωση μαθητών ανά τάξη, κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων, αυξημένη χρηματοδότηση, καλύτερες υποδομές και αυξήσεις μισθών.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θετική η ενίσχυση του Οδηγού Michelin στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει την ένταξη Θεσσαλονίκης και Σαντορίνης στον Οδηγό MICHELIN 2027, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας των ελληνικών προορισμών.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο: Η Ελλάδα χρειάζεται πρέσβη με απόλυτη στήριξη Τραμπ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και αξίζει ισχυρό πρέσβη, τονίζοντας πως η αλλαγή στην αμερικανική πρεσβεία δεν υποβαθμίζει τις σχέσεις. Η επιλογή νέου πρέσβη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Σημαίες Ελλάδας Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Αίγυπτος: Σύμπνοια για Λιβύη με έμφαση σε Δίκαιο και UNCLOS

Ελλάδα και Αίγυπτος επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και τη UNCLOS κατά τις διαβουλεύσεις για τη Λιβύη στην Αθήνα, τονίζοντας τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό τους σε περιφερειακά ζητήματα και τη συνέχισή τους.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη τιμή

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ανακοίνωσε την παραίτησή της από πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα μέσω X, διαψεύδοντας τις εις βάρος της καταγγελίες και ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό και τονίζοντας τα επιτεύγματα της θητείας της.