ΓΔ: 2696.92 1.16% Τζίρος: 247.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:36
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Φώτο: SOOC

Θεοδωρικάκος: Μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται στελέχωση νέας Αρχής Καταναλωτή

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι εντός εβδομάδας ορίζονται οι τρεις υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, για άμεση πλήρη λειτουργία.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η στελέχωση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς, με στόχο την άμεση έναρξη της πλήρους επιχειρησιακής της λειτουργίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, στον ΣΚΑΪ. 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα οριστούν οι τρεις υποδιοικητές και το Συμβούλιο Διοίκησης, ολοκληρώνοντας έτσι τη στελέχωση της νέας αρχής. Όπως τόνισε, η συνεργασία με τη νέα διοίκηση θα είναι συνεχής, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας του Έλληνα καταναλωτή.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί στον πολίτη η δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών για τις αγορές του. 

Η ενίσχυση του ανταγωνισμού οδηγεί σε καλύτερα προϊόντα και τιμές, ενώ οι νέες ρυθμίσεις μειώνουν τη γραφειοκρατία, διευκολύνοντας την είσοδο νέων παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, αλλά και επιτρέπουν στους δήμους να ενισχύσουν την παρουσία παραγωγών και αγροτών.

Σχετικά με το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό, ο υπουργός σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία επλήγη σοβαρά τα τελευταία χρόνια, τόσο από την κρίση όσο και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία και οι διεθνείς συγκρούσεις. 

Υπογράμμισε ότι σημαντικό μέρος της κοινωνίας καλύπτει τις ανάγκες του, ωστόσο παραμένει ένα τμήμα που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες και χρειάζεται στήριξη. 

Μέχρι σήμερα, έχουν μειωθεί 83 φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και παρέχεται στήριξη σε όσους νοικιάζουν κατοικία. Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας παραμένει βασικός στόχος για την ενίσχυση των μισθών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της αγοράς, καθώς η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που διατήρησε πλαφόν στο κέρδος για τέσσερα χρόνια. Χάρη στους συστηματικούς ελέγχους, για έξι μήνες η χώρα κατέγραψε αρνητικό πληθωρισμό στα τρόφιμα.

Αναφερόμενος στα ασφάλιστρα υγείας, ο υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο είχε παρέμβει πέρυσι για να αποτραπούν αδικαιολόγητες αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. 

Έχει ήδη νομοθετηθεί η δημιουργία ξεχωριστού δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και θα αποτελέσει τη βάση για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι τα προβλήματα επιλύονται μόνο μέσω σοβαρού και ειλικρινούς διαλόγου. Η κυβέρνηση παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις στο ανώτατο επίπεδο, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός.

 Κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και ότι στόχος είναι ένας σύγχρονος αγροτικός τομέας.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτικού κόμματος από την κα Καρυστιανού, ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκε με τη μοναδική ιδιότητα που διαθέτει λόγω της τραγικής απώλειας του παιδιού της στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. 

Τόνισε ότι έχει το δικαίωμα να ιδρύσει κόμμα και πλέον θα κρίνεται για τις πολιτικές της θέσεις, με τον ίδιο αυστηρό τρόπο που κρίνονται όλοι οι πολιτικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα προσελκύει ξένες παραγωγικές επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις ενισχύει τη στρατηγική για ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία, με έμφαση στην καινοτομία, τη βιομηχανία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 82 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις Στρατηγικών Επενδύσεων το 2026

Με τροποποιητική υπουργική απόφαση αυξάνονται τα κονδύλια για στρατηγικές επενδύσεις: η φορολογική απαλλαγή για το 2026 φτάνει τα 31,24 εκατ. ευρώ (+32,6%) και οι επιχορηγήσεις τα 50,74 εκατ. ευρώ (+153,7%).
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Συγκέντρωση επιχειρήσεων για φθηνότερες τιμές & ποιότητα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, όπου συζητήθηκαν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η βιομηχανική ανανέωση και η ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για διαφανή λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών πάρκων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε τη σημασία αναμόρφωσης του πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, με στόχο την στήριξη της βιομηχανίας. Αναμένονται 40 νέα πάρκα τα επόμενα 10 έτη, φτάνοντας τα 100 συνολικά.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη κέντρο καινοτομίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το ΙΤΕ στο Ηράκλειο και παρέστη στα εγκαίνια του νέου Κόμβου Καινοτομίας. Τόνισε τη σημασία της έρευνας και της συνεργασίας για την ανάπτυξη, με πόρους από δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια.