ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουκαλάς: Το 2026 να φέρει ανατροπή και νέα πολιτική αλλαγή στη χώρα

Συνέντευξη στον Αθήνα 9,84 έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς, ζητώντας ουσιαστικό διάλογο για τα αγροτικά χωρίς απειλές, αναστολή υποχρεώσεων όταν καθυστερούν πληρωμές και διαφάνεια στις εξεταστικές, με αιχμές για περιορισμό της δημοσιότητας.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελεύθερη Κυκλοφορία» του σταθμού Αθήνα 9,84 παραχώρησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του διαλόγου, ζητώντας «ένα καθαρό πλαίσιο, χωρίς ασάφειες, προαπαιτούμενα και τελεσίγραφα». 

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο και όχι προσχηματικό, χωρίς απειλές ή εκφοβισμό των αγροτών, με στόχο την εξεύρεση λύσης τόσο για τις άμεσες πληρωμές όσο και για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στην ανάγκη «αναστολής των υποχρεώσεων των αγροτών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και funds όταν δεν έχουν πληρωθεί με ευθύνη του κράτους, καθώς και αναστολής πλειστηριασμών και ένταξης στον Τειρεσία για όσους κινδυνεύουν λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές ενισχύσεων». 

Τόνισε πως «δεν γίνεται να καταστρέφονται οι αγρότες και να τους εγκαταλείπει η κυβέρνηση».

Σχολιάζοντας την πρόθεση του Προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για περιορισμό στις απευθείας μεταδόσεις των εξεταστικών επιτροπών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανεξήγητη δήλωση» που προοιωνίζεται προσπάθεια του πρωθυπουργού να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα των συνεδριάσεων. 

Αναρωτήθηκε τι φοβάται η κυβέρνηση και τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε τη σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των θεσμικών συνεννοήσεων μεταξύ των κομμάτων, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία λόγω βαθιών πολιτικών, αξιακών και θεσμικών διαφορών.

Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ευχή το 2026 να αποτελέσει έτος ανατροπής και πολιτικής αλλαγής στη χώρα, με την αποχώρηση της κυβέρνησης και μια πιο αισιόδοξη πορεία για την Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Έκκληση στην Κομισιόν για διαφάνεια και ασφάλεια στα data centers

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την Κομισιόν διαφάνεια στα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας/νερού στα data centers και εγγυήσεις ότι το κόστος ηλεκτρικών υποδομών δεν θα μετακυλιστεί στους πολίτες.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση Ζ. Κωνσταντοπούλου με Π. Χρηστίδη στη Βουλή για τη συνάντηση

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Παύλου Χρηστίδη, με αφορμή τη συμμετοχή του στην πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών. Αλληλοκατηγορίες περί ξένων συμφερόντων και επικοινωνιακών τρικ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η επαναφορά 13ης σύνταξης και ΕΚΑΣ δεν είναι λαϊκισμός

Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσίασε τις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους, με έμφαση στην επαναφορά 13ης σύνταξης, στις βελτιώσεις ΕΚΑΣ και επικουρικών, καθώς και στη μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και εξάλειψη ανισοτήτων.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε άμεσες και πλήρεις απαντήσεις για τον κ. Μπεκίρη σήμερα

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ξεκαθαρίσει αν ο Μιχάλης Μπεκίρης έχει πτυχίο, διαφορετικά ζητά την αποπομπή του, τονίζοντας πως υπηρετεί χωρίς ΦΕΚ και αποδεικτικά προσόντα σε κομβική θέση.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μονιμες παρεμβάσεις ΠΑΣΟΚ για αποκατάσταση συντάξεων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκδήλωση της ΑΣΣΕ τόνισε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά 13ης σύνταξης, νέο ΕΚΑΣ, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση αναπηρικών και άρση ανισοτήτων ως βασικές προτεραιότητες σε μια μελλοντική κυβέρνηση.
Νικόλας Φαραντούρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωβουλή το τουρκολιβυκό μνημόνιο με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ζήτημα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ζητώντας καταδίκη της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου και λήψη ουσιαστικών μέτρων από την ΕΕ.