ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη η παρέμβαση του ΥΠΠΟ στην ιδιωτική ζωή υπαλλήλων

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η παρακολούθηση της παρουσίας υπαλλήλων του ΥΠΠΟ στα social media παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές και παραβιάζει δικαιώματα.

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο Ενιαίο Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα-Δικτύου Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού Νάγιας Γρηγοράκου, προβλέπεται η συστηματική παρακολούθηση της παρουσίας των υπαλλήλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη οδηγία υπερβαίνει τα όρια του θεσμικού πλαισίου, δεν σχετίζεται με την κυβερνοασφάλεια και συνιστά παραβίαση του Συντάγματος, του GDPR και των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η ιδιωτική έκφραση και η προσωπική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ατομικό δικαίωμα και δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης από κρατικές υπηρεσίες.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να αποσύρει άμεσα τη σχετική παράγραφο του κεφαλαίου 2.14 και να περιορίσει τις ρυθμίσεις μόνο στους επίσημους λογαριασμούς του ΥΠΠΟ και των εποπτευόμενων φορέων.

Τονίζεται τέλος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε ρυθμίσεις που οδηγούν σε κρατικό έλεγχο της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας έκφρασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφθορά και παραιτήσεις γενικών γραμματέων στον κρατικό μηχανισμό

Υπό το βάρος του σκανδάλου στις πολεοδομίες, παραιτήθηκε ο γ.γ. Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου μετά τον αντίστοιχο του ΥΠΕΝ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διερεύνηση για παράνομες πρακτικές σε κορυφαία συμβούλια και ζημιές στην πολιτιστική κληρονομιά.
Υπουργός σε συνάντηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μενδώνη για Ρωμιοπούλου: Υπηρέτησε με αφοσίωση την αρχαιολογία

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Ρωμιοπούλου, επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων, με σημαντική προσφορά στο ΥΠΠΟ και συμμετοχή σε μεγάλες ανασκαφές σε Πέλλα, Θάσο, Αμφίπολη και Φιλίππους.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο της Άννας Καφέτση

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Άννας Καφέτση, τονίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στη σύγχρονη τέχνη και το ΕΜΣΤ, καθώς και την πολύτιμη συνεργασία που είχαν.