ΓΔ: 2009.4 -0.71% Τζίρος: 158.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:33
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Αίτημα για σύγκληση Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το νέο Λύκειο

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για να καθοριστεί το πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για το Νέο Λύκειο, το Εθνικό Απολυτήριο και την πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε αίτημα για τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητώντας τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος και πλαισίου για τον Εθνικό Διάλογο σχετικά με το Νέο Λύκειο, το Εθνικό Απολυτήριο και το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται τέσσερις μήνες μετά την επίτευξη ευρείας πολιτικής συναίνεσης για τις βασικές αρχές της μεταρρύθμισης. Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την ανάγκη για έναν «ανοιχτό, αξιόπιστο και δημοκρατικό διάλογο», στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη: κόμματα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες.

Όπως τονίζεται στην επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το θεσμικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή του διαλόγου είναι η Βουλή και συγκεκριμένα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Η διαδικασία αυτή θεωρείται ότι διασφαλίζει τις βέλτιστες προϋποθέσεις για την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε μια κατακερματισμένη διαδικασία διαλόγου, όπου το Υπουργείο Παιδείας θα συνομιλεί ξεχωριστά με κάθε κόμμα, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια προσέγγιση ως «καταδικασμένη σε αποτυχία».

Οι βουλευτές καλούν σε άμεση σύγκληση της Επιτροπής, με στόχο τον προγραμματισμό και τη διαμόρφωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τον Εθνικό Διάλογο, επισημαίνοντας τη σημασία της θεσμικής διαδικασίας για τη μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η δημόσια Παιδεία, πρόταση για Εθνικό Απολυτήριο

Από τη Θεσσαλονίκη, ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, παρουσιάζοντας την πρότασή του για το Εθνικό Απολυτήριο.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Προχειρότητα και αβεβαιότητα στις τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει καθυστερήσεις, ασάφειες και άνιση μεταχείριση στις τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών και ζητά άμεση έκδοση σαφούς εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να πιστοποιεί πανεπιστήμια

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν πως, εκτός από την ΕΘΑΑΕ, και η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να θέλει να πιστοποιεί πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον αποδέχεται την ανεξαρτησία της ΕΘΑΑΕ.