ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παύλος Μαρινάκης ομιλία

Μαρινάκης: O Aλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να ξαναγράψει την ιστορία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Ρούτσι, ενώ για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τόνισε πως η τροπολογία προστασίας δεν είναι διχαστική ή εκδικητική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι», αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας του Ρούτσι. Τόνισε πως, αν και υπάρχει ανθρώπινη συμπαράσταση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καθώς «δεν μπορούμε - και ευτυχώς που δεν μπορούμε - να υποδείξουμε ποια θα έπρεπε να είναι η απόφαση». Υπογράμμισε ότι οι πολιτικές θέσεις είναι προσωρινές και ότι «θα είμαστε όσο θέλουν οι πολίτες».

Αναφερόμενος στην τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι δεν έχει εκδικητικό ή διχαστικό χαρακτήρα και πως ιδανικά δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητη. Επισήμανε τη σημασία του μνημείου ως συμβόλου για όλους όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία και υπογράμμισε ότι «είναι λάθος να βάζουμε στο ζύγι δύο ιερές έννοιες».

Η τροπολογία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ορίζει ότι στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο δεν θα επιτρέπονται διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, πανό ή γκράφιτι, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη. Η προστασία του χώρου θα αποτελεί αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η συντήρηση θα ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ψήφιση της τροπολογίας δεν στρέφεται κατά όσων βιώνουν προσωπικό πόνο, αλλά διασφαλίζει την τιμή στους ήρωες του έθνους. Υπογράμμισε ότι «μπορείς να στηρίζεις και το ένα αυτονόητο και το άλλο» και κάλεσε σε αποφυγή διχαστικών αντιπαραθέσεων στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις της ΕΕ. Αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοσιογράφων και την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η δήλωση Καραμανλή θα πρέπει να προβληματίσει όλους, ειδικά όσους «ήθελαν να βάλουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους» στο παρελθόν, κάνοντας αναφορά στη σκευωρία Novartis και σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική σκηνή, τόνισε ότι αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες. Υπογράμμισε ότι «η κοινωνία θα τον αξιολογήσει» και ότι η επιλογή αντιπάλου είναι αλαζονική, καθώς η πολιτική κρίνεται από την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μοράλες

Η γενική εισαγγελία της Βολιβίας εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, λόγω του ρόλου του στις πολύημερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων στη χώρα τον Μάιο και Ιούνιο, ερευνώντας κατηγορίες εξέγερσης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν δικαιολογείται η βία κατά αστυνομικών μετά τον θάνατο Φακίρ

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα γεγονότα στη Μπολόνια, ζητώντας διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του Φακίρ και τονίζοντας πως η βία κατά της αστυνομίας δεν δικαιολογείται. Ζήτησε βαθιά αναζήτηση της αλήθειας χωρίς προκαταλήψεις.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση διαδηλωτή του 2022 για τη δολοφονία αστυνομικού

Στο Ιράν εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις του 2022 μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan, έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 18 διαδηλωτές εκτελέστηκαν για «εθνική ασφάλεια» από Ιανουάριο

Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ, στο Ιράν έχουν εκτελεστεί τουλάχιστον 40 άτομα από τον Ιανουάριο για λόγους εθνικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων 18 διαδηλωτές. Η καταστολή συνοδεύτηκε από χιλιάδες συλλήψεις.
Επεισόδια στην Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη με αίτημα την παραίτηση του Σάντσεθ

Ένταση στη Μαδρίτη καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τα κιγκλιδώματα γύρω από την κατοικία του Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας την παραίτησή του λόγω σκανδάλων. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Η συμμετοχή ήταν μαζική.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.