ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Μαρινάκης: Προτεραιότητα η πολιτική σταθερότητα και η προστασία των θεσμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, επισημαίνοντας πως η Δημοκρατία απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση.

Στην ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3. Η τοποθέτησή του ήρθε ως απάντηση στις επισημάνσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σχετικά με το Κράτος Δικαίου.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραμένει σε επαγρύπνηση όσον αφορά την προστασία των θεσμών και της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα ζητήματα αυτά είχαν τεθεί εν αμφιβόλω.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη χρεοκοπία της χώρας, ο υφυπουργός εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του 2009 μετά τις τότε εκλογές που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. 

Επεσήμανε πως με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δαπάνες κατά 2 δισ. ευρώ, έξι μήνες πριν η Ελλάδα εισέλθει στο πρώτο μνημόνιο, μετατρέποντας το σύνθημα σε πράξη. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, η αναφορά αυτή προκλήθηκε από δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως το μόνο κοινό στοιχείο μεταξύ της πραγματικής Ιθάκης και αυτής που περιγράφει ο κ. Τσίπρας είναι η Πηνελόπη, που σε αυτή την περίπτωση συμβολίζει την εξουσία.

Όσον αφορά την κριτική του πρωθυπουργού για «ψευτοπατριώτες του καναπέ» και το αν αυτή περιλάμβανε τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν αναφερόταν σε πρόσωπα που έχουν εκλεγεί στη θέση αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όρος αφορά όσους διασπείρουν προπαγάνδα με στόχο να πλήξουν τη χώρα και όχι την κυβέρνηση.

Απαντώντας στα σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου περί «μη διακυβερνησιμότητας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές καταγράφουν πρόοδο στη χώρα και λιγότερες επισημάνσεις για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε σχέση με το παρελθόν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη και την επικείμενη δίκη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, με 36 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και δύο πρώην υπουργοί, οι κύριοι Καραμανλής και Τριαντόπουλος, οι οποίοι – όπως υπογράμμισε – έχουν το τεκμήριο της αθωότητας και την τελική απόφαση θα λάβει η Δικαιοσύνη. 

Ανέφερε επίσης ότι σε προηγούμενες εθνικές τραγωδίες, όπως στο Σάμινα ή τις πυρκαγιές στην Ηλεία, δεν υπήρξε παραπομπή πολιτικών προσώπων. Τόνισε ότι τα παραπάνω στοιχεία απαντούν στην προπαγάνδα περί συγκάλυψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέδριο Ένωση Μαρινών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Παράσχης: Δυνατότητες, προκλήσεις και νέο δόγμα στον τουρισμό το 2025

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Παράσχης, στο συνέδριο REIMAGINE TOURISM 2025, τόνισε τη μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της ποιότητας και ισόρροπης κατανομής στην περιφέρεια.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αξιόπιστη, ανησυχία για τη Γαλλία το 2025

Τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν την πρόωρη αποπληρωμή ελληνικού δανείου 1,1 δισ. ευρώ στη Γαλλία, θεωρώντας το ένδειξη ενδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας και αντιστρέφοντας το μύθο του Αισώπου, καθώς Ελλάδα αποπληρώνει ταχύτερα τα χρέη της.
Θέρετρο Sani Ikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανδρεάδης: Απαραίτητο δεκαετές σχέδιο για την οικονομία της Ελλάδας

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε τη σημασία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τον τουρισμό και χαρακτήρισε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία ως εξαγώγιμο πλεονέκτημα, αξιοποιήσιμο με εκπαίδευση και σωστές δομές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανδρέας Σιάμισιης: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης

Ο CEO της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, τονίζοντας τη λειτουργία της χώρας ως ενεργειακού κόμβου και τις προοπτικές περαιτέρω διασύνδεσης στην περιοχή.