ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θόδωρος Ρουσόπουλος Βουλή
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή των Ελλήνων.

Ρουσόπουλος: Το Νόμπελ Ειρήνης στη Ματσάντο τιμά τον αγώνα για Δημοκρατία

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος συνεχάρη τη Μαρία Κορίνα Ματσάντο για το Νόμπελ Ειρήνης 2025, τονίζοντας πως η βράβευση τιμά τον αγώνα της για Δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με αφορμή την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2025 στη María Corina Machado, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόδωρος Ρουσόπουλος, προχώρησε σε δημόσια δήλωση, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.

Όπως σημείωσε, η βράβευση αποτελεί αναγνώριση του αδιάκοπου αγώνα της María Corina Machado για τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα. Υπενθυμίζεται ότι το 2024 η ίδια είχε τιμηθεί και με το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Václav Havel από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, όπου αφιέρωσε το βραβείο στους πολίτες της Βενεζουέλας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε πως το σημερινό Νόμπελ υπογραμμίζει όχι μόνο το προσωπικό θάρρος και την αποφασιστικότητα της María Corina Machado, αλλά και τη συλλογική θέληση του λαού της Βενεζουέλας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Παρά τις διώξεις, τις απειλές και την εξορία, η φωνή της παραμένει δυνατή, εμπνέοντας όσους υπερασπίζονται τη Δημοκρατία παγκοσμίως.

Επιπλέον, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος εξέφρασε τον θαυμασμό και την υποστήριξη προς τη María Corina Machado και τους πολίτες της Βενεζουέλας που συνεχίζουν να αγωνίζονται για ένα ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποψηφιότητα της María Corina Machado για το Βραβείο Václav Havel προτάθηκε προσωπικά από τον Θόδωρο Ρουσόπουλο και τελικά αναδείχθηκε νικήτρια το 2024. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, με την κόρη της να παραλαμβάνει το βραβείο εκ μέρους της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αμνηστία για 379 πολιτικούς κρατούμενους

Το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας ενέκρινε την αποφυλάκιση 379 πολιτικών κρατουμένων, μετά την ψήφιση νόμου αμνηστίας που υπέγραψε η πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες. Η αποφυλάκιση αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ινδία διαπραγματεύονται για αγορά βενεζουελάνικου πετρελαίου

Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με την Ινδία για να αγοράσει αργό από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ινδία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Αμερικανό απεσταλμένο Σέρχιο Γκορ.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Υπέρ της συγγνώμης η Ροδρίγκες με την υπογραφή αμνηστίας

Η Ντέλσι Ροδρίγκες, υπηρεσιακή πρόεδρος Βενεζουέλας, δήλωσε πως πρέπει να ζητάμε συγγνώμη, υπογράφοντας νόμο αμνηστίας για την αποφυλάκιση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων, ανοίγοντας νέους δρόμους στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος απεργίας πείνας συγγενών κρατουμένων μετά τον νόμο αμνηστίας

Στην Zona 7 του Καράκας, συγγενείς πολιτικών κρατουμένων σταμάτησαν απεργία πείνας μετά τη ψήφιση νόμου αμνηστίας από τη Βενεζουέλα. Δέκα γυναίκες συμμετείχαν, με την τελευταία να ολοκληρώνει την απεργία μετά από 136 ώρες.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Εξαιρούνται από αμνηστία όσοι στήριξαν ένοπλες ενέργειες

Ο νέος νόμος αμνηστίας της Βενεζουέλας εξαιρεί όσους επέλεξαν ή ενθάρρυναν ένοπλη δράση κατά της χώρας, γεγονός που αποκλείει ορισμένα πρόσωπα της αντιπολίτευσης, όπως τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Το κοινοβούλιο Βενεζουέλας εγκρίνει ομόφωνα τον νόμο αμνηστίας

Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ενέκρινε ομόφωνα νόμο αμνηστίας που προβλέπει την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, σύμφωνα με ΜΚΟ και αντιπολίτευση. Ο νόμος προωθήθηκε για κύρωση στη μεταβατική πρόεδρο Ντέλσι Ροδρίγκες.