ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Στον Έβρο ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, επανέλαβε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στο Twitter ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού, σε ανεπίσημη μετάφραση, είναι οι εξής:

1. «Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη»,

2. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω».

Σαρλ Μισέλ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα

Τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, επανέλαβε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα την Τρίτη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμά του: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στο πεδίο. Θα επισκεφθώ τα ελληλοτουρκικά σύνορα την Τρίτη με τον πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη».

 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αξιωματικός Frontex στα σύνορα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Drone της Frontex εντόπισε 59 αλλοδαπούς νοτιοανατολικά Ιεράπετρας

Περίπου 59 μετανάστες εντοπίστηκαν σε λέμβο 40 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από drone της Frontex και διασώθηκαν με συντονισμό του ΕΚΣΕΔ. Μεταφέρονται με γαλλικό πλοίο στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Ο καιρός είναι καλός.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες της επίθεσης στο γραφείο Πλεύρη

Ο Κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι ο τρόπος τοποθέτησης των «γκαζάκιων» στο γραφείο του Θ. Πλεύρη δείχνει πρόθεση δολοφονίας, καλώντας την αστυνομία για άμεση σύλληψη των δραστών και τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες δεν εκφοβίζουν τη ΝΔ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 39χρονου στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη 39χρονος στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά τεσσάρων μεταναστών χωρίς έγγραφα. Επιχείρησε να διαφύγει ελέγχου στην Εγνατία Οδό με επικίνδυνους ελιγμούς. Οι μετανάστες είχαν πληρώσει 5.000 ευρώ σε κύκλωμα διακίνησης.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε θετική την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των social media σε ανηλίκους, εξαπέλυσε κριτική στην αντιπολίτευση και τόνισε την ανάγκη προστασίας των παιδιών από ψηφιακούς κινδύνους.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι νεκροί και 14 διασωθέντες από ανατροπή ταχύπλοου βόρεια της Σάμου

Έξι νεκροί και 14 διασωθέντες μετά την ανατροπή ταχύπλοου με αλλοδαπούς, 3,7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου. Το σκάφος εντοπίστηκε από τουρκική και στη συνέχεια ελληνική ακτοφυλακή και ανετράπη από απότομο ελιγμό.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέο πλαίσιο για κρίσεις και ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών κρίσεων, αποδεχόμενη ελληνική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας στα σύνορα και την ταχεία αντίδραση σε απειλές κατά της ασφάλειας.