ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Πρόστιμο 105.000 ευρώ σε πλοίο με σημαία Λιβερίας για λαθραίο πετρέλαιο

Οι ελεγκτές ερευνούν το σύνολο της δραστηριότητας του γραφείου, που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.

Ακόμα μία σημαντική επιτυχία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, με άμεση είσπραξη του πολλαπλού τέλους λαθρεμπορίας, κατέγραψαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από ψηφιακή ανάλυση κινδύνου, εντοπίστηκε πλοίο με σημαία Λιβερίας, καταμετρήθηκαν τα καύσιμα, ελέγχθησαν τα ναυτιλιακά έγγραφα, και, σε συνδυασμό με τα παραστατικά των καυσίμων, διαπιστώθηκε  λαθρεμπορία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 175,13 μετρικοί τόνοι επιπλέον καυσίμων ιδιοκατανάλωσης πετρελαίου εξωτερικής καύσης.

Οι υπόχρεοι παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα και κατέβαλαν άμεσα πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας, 105.000 ευρώ, σε εφαρμογή του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Οι ελεγκτές ερευνούν το σύνολο της δραστηριότητας του γραφείου, που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρος και υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 1,9 εκατ. ευρώ από ΑΑΔΕ σε εταιρεία για «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή

Πρόστιμα ύψους σχεδόν 2 εκατ.ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχείρηση της Θεσσαλίας από την ΑΑΔΕ για «επέμβαση» σε ταμειακές μηχανές με στόχο την απόκρυψη συναλλαγών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Ευρώ, πρόστιμο, φόροι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι άμυνες του φορολογούμενου στην καταιγίδα προστίμων της εφορίας

Οι φορολογούμενοι έχουν τρεις δυνατότητες άμυνας απέναντι σε φόρους και πρόστιμα της ΑΑΔΕ, είτε αμφισβητώντας τα είτε αποδεχόμενοι το αποτελέσματα των ελέγχων. Πότε τα πρόστιμα μειώνονται έως 50%.
ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ σε beach club Πάρου και άλλων νησιών

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ, με έμφαση σε τουριστικές περιοχές. Σε beach club στην Πούντα Πάρου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 174 αποδείξεων. Από 14-20 Αυγούστου καταγράφηκαν και άλλες παραβάσεις με αναστολές και πρόστιμα.