ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε τη συμφωνία μεταξύ των Innovis και GAP

Όπως επισημαίνεται, κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της INNOVIS είναι η εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, η προώθηση τους για λογαριασμό τρίτων καθώς και η εμπορία καλλυντικών προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για τηνν απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρείας GAP S.A.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΑ, στις 5 Μαΐου 2023, σε συνεδρίαση της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 817/2023 απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία INNOVIS PHARMA AEBE επί τμήματος της εταιρείας ΓΚΑΠ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, με διακριτικό τίτλο GAP S.A., κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Όπως επισημαίνεται, κύριο αντικείμενο δραστηριότητας της INNOVIS είναι η εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων, η προώθηση τους για λογαριασμό τρίτων καθώς και η εμπορία καλλυντικών προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας. Η GAP δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών και βιταμινούχων σκευασμάτων καθώς και συμπληρω­μάτων διατροφής.

«Δια της συγκέντρωσης, η INNOVIS αποκτά τα απαραίτητα δικαιώματα-άυλα περιουσιακά στοιχεία για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων που επί του παρόντος εμπορεύεται η GAP. Η συγκέντρωση έχει οριζόντια διάσταση, αφορώσα επιμέρους σχετικές αγορές φαρμακευτικών σκευασμάτων. Παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η ΕΑ έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά» σημειώνεται από την Επιτροπή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτοπλοΐα: Προτάσεις Ανταγωνισμού για στόλο και εμπόδια εισόδου

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Τελική Έκθεση για την ακτοπλοΐα, επισημαίνει συγκέντρωση της αγοράς, εμπόδια εισόδου, γήρανση στόλου και ανάγκη αναβάθμισης υποδομών και κανονιστικού πλαισίου για ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επικροτεί τα μέτρα διαφάνειας της Booking.com

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χαιρετίζει τα νέα μέτρα διαφάνειας της Booking.com για συνεργάτες σε όλο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, τα οποία ενισχύουν τη διαφάνεια και το δίκαιο ανταγωνισμό σύμφωνα με την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΕΣΔι και Επιτροπής Ανταγωνισμού με νέο μνημόνιο

Η ΕΣΔΙ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη διάδοση γνώσης σε θέματα δικαίου και πολιτικής ανταγωνισμού, δίνοντας έμφαση στην κατάρτιση και επιμόρφωση δικαστικών λειτουργών.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του ανταγωνισμού σε φροντιστήρια

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνά καταγγελία για αντιανταγωνιστικές πρακτικές σε φροντιστήρια, με ενδείξεις καθορισμού τιμών και εκπτώσεων. Έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος και η υπόθεση εξετάζεται κατά προτεραιότητα από αρμόδιο εισηγητή.