ΓΔ: 2563.76 0.93% Τζίρος: 224.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:34
Λογότυπο Hellenic Train

Η Hellenic Train δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων

Τι αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την αποζημίωση για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Η Hellenic Train δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα το βράδυ της Δευτέρας. Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει: «Συμμεριζόμενη το εθνικό πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η χώρα και με απόλυτο σεβασμό στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 62, τους τραυματίες και τους συγγενείς των θανόντων του τραγικού δυστυχήματος:

  • Μεριμνά σε πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007 (https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:315:0014:0041:el:PDF)
  • Δηλώνει ότι είναι και θα παραμείνει στη διάθεση συγγενών των θυμάτων για κάθε υποστήριξη που μπορεί να παράσχει. Όπως είναι αυτονόητο θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε συνδρομή με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση των αιτίων αυτού του τραγικού δυστυχήματος.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας, παρακαλούμε καλέσατε στην τηλεφωνική γραμμή 212 000 2548 Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και την υποβολή απαραίτητων εγγράφων, παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση claims@hellenictrain.gr. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε πατήστε εδώ - https://www.hellenictrain.gr/politiki-aporritoy».

Σε αργία έχουν τεθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο προϊστάμενός του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος όπως γνωστοποιεί με σημερινή ανακοίνωση του ο ΟΣΕ. Δεσμεύεται ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΟΣΕ «Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς».  

Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια και την οδύνη του αναφέρει πως υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες «είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποίο θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος».

«Σε αργία τίθεται ο επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

«Σχετικά με φήμες για δήθεν περικοπή της δημόσιας δαπάνης για την κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, υπογραμμίζεται ότι οι φήμες αυτές είναι παντελώς ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία περικοπή!» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα των κηδειών των θυμάτων. Αντίθετα, όπως επισημαίνει, «με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδίδεται, το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ». Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί αύριο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο ΟΣΕ σταθμός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας Προαστιακού λόγω βλάβης στην ηλεκτροδότηση

Η κυκλοφορία και η ηλεκτροδότηση του Προαστιακού της Αθήνας διεκόπησαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Η Hellenic Train συνεργάζεται με τον ΟΣΕ για την αποκατάσταση.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ξεκινά η ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου μετά από 20 χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μετοφορών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε την άφιξη των νέων συρμών Blues IC ως την αρχή της ανανέωσης του ελληνικού σιδηροδρομικού στόλου μετά από δύο δεκαετίες.
Λογότυπο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η ομαλή ροή ρεύματος και δρομολογίων Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος

Η ηλεκτροδότηση και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Άνω Λιόσια - Ασπρόπυργος αποκαταστάθηκαν στις 15:52, σύμφωνα με τη Hellenic Train. Σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών.
Τρένο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεκκίνηση τρένων Θεσσαλονίκη-Φλώρινα από 30 Μαΐου 2026 με Hellenic Train

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 επανεκκινεί η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη–Φλώρινα, με δύο απευθείας δρομολόγια καθημερινά σε κάθε κατεύθυνση, με στάσεις σε Έδεσσα και άλλους ενδιάμεσους σταθμούς.