ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκη Κεραμέως ομιλία Βουλή
Η Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή για θέματα παιδείας.

Κοινωνικοί εταίροι ζητούν συνέχιση συναντήσεων με Κεραμέως

Εθνικοί κοινωνικοί εταίροι ζητούν από την υπουργό Νίκη Κεραμέως να συνεχιστούν οι άμεσες συναντήσεις για το σχέδιο ενίσχυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να επιτευχθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Επιστολή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, απέστειλαν οι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι, ζητώντας τη συνέχιση των συναντήσεων και της ανταλλαγής απόψεων σε ανώτατο επίπεδο σχετικά με το σχέδιο δράσης για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι εταίροι επιδιώκουν η συζήτηση για την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάσει των διατάξεων του ν. 5163/2024, να συνεχιστεί μέσω άμεσων συναντήσεων με την υπουργό.

Οι κοινωνικοί εταίροι σημειώνουν ότι η έως τώρα συνεργασία υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, διαμορφώνοντας ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και ουσιαστικού διαλόγου.

Όπως επισημαίνουν, "υπό το πρίσμα αυτό και θεωρώντας ότι η περαιτέρω πρόοδος του εγχειρήματος προϋποθέτει τη συνέχιση αυτής της στενής και άμεσης επικοινωνίας, εκτιμούμε ότι είναι προτιμότερο, αντί της υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων στο παρόν στάδιο, να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων σε ανώτατο επίπεδο."

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί μια πιο σφαιρική, ισορροπημένη και κοινά αποδεκτή προσέγγιση για τη θωράκιση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Κεραμέως ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Η νέα αύξηση κατώτατου μισθού δυναμώνει το εισόδημα εργαζομένων

Ανακοινώθηκε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου 2026, όπως παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, με αύξηση 4,55% ή 40 ευρώ για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.
Αύξηση μισθού χρήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση κατώτατου μισθού και τα συνοδευτικά μέτρα

Αύξηση του κατώτατου μισθού θα εισηγηθούν αύριο Ν. Κεραμέως και Κ. Πιερρακάκης στο Υπουργικό. Η νέα αύξηση, ισχύουσα από 1η Απριλίου, στηρίζεται στα οικονομικά δεδομένα, με στόχο κατώτατο μισθό 950 ευρώ έως το 2027.
Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νίκη Κεραμέως έλαβε το πόρισμα για την ισότητα αμοιβή ανδρών και γυναικών

Η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως παρέλαβε το πόρισμα της Επιτροπής για την ενσωμάτωση της Οδηγίας περί ίσης αμοιβής ανδρών-γυναικών και καλεί κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο ενόψει νομοσχεδίου για την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος.
Νίκη Κεραμέως χαμόγελο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό: Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι

Η Νίκη Κεραμέως χαιρέτισε τη νέα συλλογική σύμβαση για τον επισιτισμό που καλύπτει έως 400.000 εργαζόμενους, με αυξήσεις 6%-25%, νέο κατώτατο μισθό 930-1.100 ευρώ και επιπλέον παροχές όπως επίδομα εκπαίδευσης και εποχικής απασχόλησης.
Αύξηση μισθού χρήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό: Τι αλλάζει

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό προβλέπει βασικούς μισθούς από 930 έως 1.100 ευρώ, με αυξήσεις έως 25% και πρόσθετα επιδόματα, ωφελώντας έως 400.000 εργαζόμενους σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.