ΓΔ: 2042.63 0.60% Τζίρος: 196.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
Η Τράπεζα της Ελλάδος. Φωτο: BusinessDaily.gr

Συνάντηση στην ΤτΕ για το ιδιωτικό χρέος με Στουρνάρα και υπουργούς

Ευρεία σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον Γ. Στουρνάρα με υπουργούς, τραπεζίτες και servicers για την πρόοδο στη μείωση του ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη οφειλετών.

Στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπό τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν η υποδιοικήτρια Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ο γενικός διευθυντής Γιώργος Τσικριπής.

Στο τραπέζι βρέθηκαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. 

Παρόντες ήταν επίσης οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων servicers (doValue, Intrum, Cepal), οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η CEO της Credia Bank Ελένη Βρεττού, ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Δημήτρης Τσάκωνας και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της προόδου που έχει επιτευχθεί στη μείωση του «κόκκινου» ιδιωτικού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, καθώς και αξιολόγηση των δράσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για την καλύτερη λειτουργία των μηχανισμών ρύθμισης.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι «η συνέχιση της πολιτικής αυτής είναι κρίσιμη για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι «η προστασία των ευάλωτων οφειλετών αποτελεί προτεραιότητα και θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνσή τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «στόχος είναι η διαφάνεια και η αξιοπιστία όλων των μηχανισμών, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης».

Όπως επισημάνθηκε, το βάρος δίνεται πλέον στη συνέχιση της στρατηγικής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, με έμφαση στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και στην αποτελεσματική λειτουργία του πλαισίου ρύθμισης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Κίνδυνος η αύξηση μισθών χωρίς άνοδο της παραγωγικότητας

Ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι μια αύξηση μισθών κατά 30% από την μία μέρα στην άλλη θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεοκοπίες επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για αύξηση της παραγωγικότητας.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι κρατικές εγγυήσεις, η αποζημίωση της Prodea και τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Καμία ανησυχία για τις εγγυήσεις του δημοσίου στις τιτλοποιήσεις, η αποζημίωση στην Prodea για την ακύρωση του deal, γιατί γκρινιάζουν οι θεσμικοί για την ΕΥΔΑΠ, το Βατερλό με το καλώδιο και η αλλαγή «παραδείγματος» Χρυσοχοϊδη.
Παπακωνσταντίνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Παπακωνσταντίνου: Ευνοϊκές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως οι προοπτικές είναι ευνοϊκές για τις ελληνικές τράπεζες και επισήμανε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα «κόκκινα δάνεια».