ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμάνι Πειραιά πλοία
Φωτο: ΟΛΠ

ΟΛΠ: Σε ιστορικά υψηλά τα καθαρά κέρδη το 2024, μέρισμα 1,92 ευρώ/μετοχή

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή μερίσματος και την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της εταιρείας, σημειώνοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

Αυξημένα κατά 30% ήταν τα καθαρά κέρδη στα 87,4 εκατ. που κατέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ) για το 2024, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Διοίκηση προτείνει διανομή μερίσματος ύψους 1,92 ευρώ ανά μετοχή, ενισχυμένο κατά 43,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο μέρισμα του 1,336 ευρώ του 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή μερίσματος και την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της εταιρείας, σημειώνοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα.

Όπως τονίζει η εταιρεία, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 230,9 εκατ., αυξημένα κατά 5% ή 11,1 εκατ. σε σύγκριση με το 2023. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 112,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 17,4%.  

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη διαρκή ενίσχυση της οικονομικής ευρωστίας και της λειτουργικής αποδοτικότητας της εταιρείας. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 204,5 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Στους επιμέρους επιχειρησιακούς τομείς, η κρουαζιέρα κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες συνεργασίες ενίσχυσαν περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως κορυφαίου κόμβου κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο σταθμός αυτοκινήτων παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 28,2%, κυρίως λόγω της ανόδου των εσόδων αποθήκευσης και της ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης. Η θετική αυτή επίδοση αντιστάθμισε τη μείωση του φορτίου διαμετακόμισης, αναδεικνύοντας την αποδοτικότητα του τομέα.

Ο Προβλήτας Ι, τον οποίο διαχειρίζεται απευθείας η ΟΛΠ Α.Ε., παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 10,1%, ως αποτέλεσμα της αυξημένης διακίνησης φορτίων στο δεύτερο εξάμηνο. Οι Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ σημείωσαν μείωση εσόδων 6,5% λόγω της μείωσης διακίνησης κυρίως στο πρώτο εξάμηνο. Συνολικά, η δραστηριότητα στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, διατηρώντας τα συνολικά έσοδα των προβλητών Ι, ΙΙ και ΙΙΙ στο ίδιο επίπεδο, παρά τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία επηρέασε τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στην ακτοπλοΐα, καταγράφηκε αύξηση των εσόδων κατά 6,5% λόγω αύξησης τόσο στην μεταφορά επιβατών όσο και οχημάτων. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τον καθοριστικό ρόλο του Πειραιά ως βασικού πυλώνα της εγχώριας ακτοπλοΐας και της διασύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με τα νησιά.

Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη διατήρησε έντονη δραστηριότητα το 2024, και τα συνολικά έσοδα από ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 0,6%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Su Xudong, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ακόμη μία χρονιά ισχυρών οικονομικών και λειτουργικών επιδόσεων. Παρά το παγκόσμιο αβέβαιο περιβάλλον, καταφέραμε να καταγράψουμε εκ νέου ιστορικά αποτελέσματα, επενδύοντας ταυτόχρονα στο μέλλον του λιμένα. 

Αυτό αποδεικνύει τη δύναμη της στρατηγικής μας και την αφοσίωση των ανθρώπων μας. Το προτεινόμενο μέρισμα αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία για τους μετόχους μας και να στηρίζουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του λιμένα και την ελληνική οικονομία.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων σε κύρια λιμάνια της χώρας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ, με απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και κλειστές πορθμειακές γραμμές σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Λιμενικό.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά λόγω ισχυρών ανέμων

Λόγω ισχυρών νοτιών ανέμων έως 8 μποφόρ, πολλά πλοία παραμένουν δεμένα σε λιμάνια. Διακοπές δρομολογίων σημειώνονται για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, με τα δρομολόγια να γίνονται μόνο έως το Μαρμάρι.
Λιμάνι Ελευσίνας πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά λιμάνια: Κομβικό εμπορικό και γεωπολιτικό πέρασμα της Ευρώπης

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο για διεθνείς ομίλους, λόγω της στρατηγικής της θέσης στον άξονα Σουέζ-Ευρώπη. Ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη ενισχύουν τον ρόλο τους, ενώ η Ελευσίνα δρομολογεί νέες λιμενικές και ενεργειακές επενδύσεις.
Βασίλης Κικίλιας συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Νέο πλαίσιο ασφάλειας σε λιμάνια και ναυτιλία

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως λιμάνια, ναυτιλία και ενέργεια συνθέτουν νέο πλαίσιο ασφάλειας και ανάπτυξης για την Ελλάδα, λόγω της συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες.