ΓΔ: 2682.55 1.61% Τζίρος: 84.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:36
χωματόδρομος τοπίο φύση
Φώτο: Shutterstock

Αίθριος καιρός με λίγες κατά τόπους νεφώσεις και ανέμους

Τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα κατά τόπους βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 18 έως 33, στην υπόλοιπη Στερεά από 21 έως 34, στην Πελοπόννησο από 14 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στις Κυκλάδες από 20 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τόκιο και Όρος Φούτζι
ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από 37 μέρες βροχής, ο ήλιος φάνηκε στο Τόκιο το Σαββατοκύριακο

Ένα ηλιόλουστο σαββατοκύριακο τερμάτισε τις 37 διαδοχικές ημέρες βροχής στο Τόκιο, αριθμό ρεκόρ από το 1886, προκαλώντας σημαντικές πλημμύρες λόγω της ασυνήθιστα παρατεταμένης βροχόπτωσης μέσα στο καλοκαίρι.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία Αμαρίου λόγω κακοκαιρίας

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων στον Δήμο Αμαρίου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Νότιο Αιγαίο, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια τμήματα της Κρήτης, καθώς επίσης και στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων.