ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας

Άνοδος της θερμοκρασίας και υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές λόγω ανέμων

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 41 βαθμούς. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά στα ανατολικά.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ανατολικά έως 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36-37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34-35 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-38, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 38-39 και τοπικά 40-41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.